Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint hatvan éve Józsefvárosban

A kilencvenéves dr. Horváth Andrást köszöntötték

2016. augusztus 23. kedd

Horváth András 1954 óta lakik a Népszínház utcai lakásában. A jogi és közgazdász diplomával rendelkező férfi korábban a külkereskedelemben dolgozott hosszú évtizedeken keresztül. A jó egészségnek örvendő szépkorú urat Zentai Oszkár önkormányzati képviselő köszöntötte a jeles napon.

Dr. Horváth András 1926-ban született Baján, édesanyja ápolóként, édesapja orvosként tevékenykedett. „1945-ben érettségiztem, majd Budapestre kerültem az Orvostudományi Egyetemre. Három év után beláttam, hogy nem ez az én életpályám. Elhelyezkedtem egy külkereskedelmi vállalatnál, ahol arra kaptam ösztönzést, hogy szerezzek diplomát ezen a területen. Jogi-közgazdász szakon szereztem meg a felsőfokú végzettségemet, majd négy nyelven tettem sikeres nyelvvizsgát. A Hungarotex Vállalattól mentem nyugdíjba 1989-ben, ahol ügyvezető igazgató-helyettesként tevékenykedtem. Lakást 1954-ben vásároltam a józsefvárosi Népszínház utcában, ahol jelenleg is élek” – tette hozzá a jó egészségnek örvendő idős férfi. 

Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke köszöntötte a kilencvenéves Horváth Andrást. „Idősbarát önkormányzatunk eddig sem és ezután sem feledkezik meg az időseiről, és mindig nagy örömmel tesz eleget a szépkorúak felköszöntésének. Horváth András jó példa lehet a fiataloknak a kitartásban, a lojalitásban, de abban is, hogy miként lehet egészségesen élni. Ezen a neves napon egy üveg vörösborral, és a miniszterelnök által aláírt oklevéllel kedveskedtünk neki” – hangsúlyozta Zentai Oszkár.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben