Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Taxist üldöztek a rendőrök a fővárosban

Előzetesben a menekülő taxisofőr - frissítve

2016. augusztus 23. kedd

Igazoltatni akartak a rendőrök egy gyanúsan viselkedő taxist kedden Józsefvárosban, a férfi azonban járművével menekülni kezdett, végül az Erzsébet híd közelében a szalagkorlátnak ütközött - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A férfi ellen kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök a Diószegi Sámuel utcában egy gyanúsan viselkedő taxisra figyeltek fel kora délután, és igazoltatni akarták. A férfi a rendőröket látva menekülni kezdett a Petőfi hídon át, majd a budai alsó rakparton több autót is megrongált. Ezt követően az Erzsébet híd közelében a gépkocsi szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt. A rendőrök a férfit az égő autóból kiszabadították és elfogták. Elszámoltatása folyamatban van.

Frissítés

A taxist őrizetbe vette a rendőrség. A férfi ellen kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás; egyelőre nem tudni, pontosan miért kezdett menekülni a rendőrök elől.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A törvényszék közölte, az előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert fennáll a szökés vagy elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a gyanúsított ugyanis többszörösen visszaeső, cselekményét több más folyamatban lévő büntetőeljárás, illetve felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. 

Valószínűsíthető az is, hogy kényszerintézkedés hiányában a gyanúsított megszökne, ismeretlen helyre távozna, így jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható - tették hozzá. 

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a cselekmény tárgyi súlya önmagában nem kiemelkedő, de veszélye a társadalomra jelentős, így amennyiben  megállapítják a férfi bűnösségét, hosszabb büntetés kiszabása várható.

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben