Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Maradandó élmények

Véget ért a nyári tábor a Kesztyűgyárban

2016. augusztus 25. csütörtök

A józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári napközis tábort szervezett a kerületi gyermekek számára. Június 16-ától augusztus 19-ig, minden hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között színes programokkal és kirándulásokkal várták a szervezők az érdeklődőket. A tábor ideje alatt nem csupán szabadidős elfoglaltságok közül választhattak a fiatalok: a mentorprogram keretében szakemberek segítettek a kerületi diákoknak a pótvizsgára való felkészülésben is. A Kesztyűgyár nyári táborában a két hónap alatt 170 gyermek járt.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári táborvezetője elmondta, hogy az elmúlt két hónapban egy nap sem volt ugyanolyan a gyermekek számára: izgalmas és tartalmas programokat, a tábor ideje alatt háromszori ingyenes étkezést is biztosítottak a fiataloknak. 

„Egy héten százhúsz gyermeket tudtunk fogadni. Nem volt jelentkezési határidő, folyamatosan jöhettek a gyermekek, volt olyan, aki csak az utolsó hétre jött el a táborba. Az elmúlt két hónapban minden kedden és csütörtökön, vagyis összesen tizennyolc alkalommal kirándulni vittük a gyermekeket” – meséli Varga Zita.

Ellátogattak Nőtincsre, a Seholsziget Élményparkba és az újpesti Tarzan Parkba, a tavalyihoz képest pedig új helyszín volt a szigethalmi vadaspark. „Az utolsó héten moziban is jártunk, ahol kiderült, hogy a legtöbb gyermek most volt először. A családi film végén a fiatalok örömükben tapsoltak” – mondta el a Kesztyűgyár munkatársa.  

A Kesztyűgyárban tematikus heteket (sport, zene, hagyományőrzés) is szerveztek. Kolompár Ronaldo is több napot töltött a táborban, a nyolcéves fiúnak a rendszeres sportolási lehetőség tetszett a legjobban. „Voltak nálunk híres sportolók, jégkorongozók és bokszolók is, akik elmesélték, hogyan jutottak el ilyen magas szintre. Én focizni szeretek, itt minden nap lehetett, és szereztem új barátokat is a táborban” – tette hozzá a józsefvárosi fiú.

A táborban szerdánként a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkatársai tartottak előadást a gyermekeknek, egy ilyen alkalommal látogattak el a kerületi rendőrkapitányságra, amely szintén óriási élménnyel gazdagította a fiatalokat. 

Mint Varga Zita elmondta: akinek szüksége volt rá, azoknak mentori segítséget is biztosítottak, hogy sikeresen vegyék a nyár végi pótvizsgát. A tábor utolsó napján pedig tehetségkutató programot szerveztek, ahol a fiatalok különböző műfajokban mutathatták meg tudásukat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben