Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kilenc közintézmény újulhat meg

További energetikai korszerűsítésekre pályázik Józsefváros

2016. augusztus 29. hétfő

A Józsefvárosi Önkormányzat folyamatosan végzi a közintézmények energetikai korszerűsítését, hogy azok jobban megfeleljenek a modern kor követelményeinek és gazdaságosabban működhessenek. A kerület a saját forrásai felhasználása mellett folyamatosan keresi a külső források bevonásának lehetőségét is. A képviselő-testület legutóbbi, augusztus 25-i ülésén arról határozott, hogy támogatási kérelmet nyújt be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretein belül, az önkormányzatok számára meghirdetett épületenergetikai felhívásra.

Sikeres pályázat esetén újabb kerületi óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők épületeiben kezdődhet meg a korszerűsítés. A tervek szerint hőszigetelésre és nyílászáró-cserére kerülhet sor a Napraforgó Egyesített Óvoda Csodasziget és TÁ-TI-KA Tagóvodáiban, valamint a Szigony utcai Háziorvosi Rendelőben, a Kincskereső Tagóvodában pedig mindezek mellett a homlokzatot is felújíthatják.

A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék központi egységében, a Fecsegő-tipegők Bölcsődében, a Gyermekek Átmeneti Otthonában és a Hungária körúti Háziorvosi Rendelőben a nyílászárókat cserélnék ki, míg a Polgármesteri Hivatalban a padlásfödémet szigetelnék le. 

Amennyiben Józsefváros elnyeri a támogatást, úgy már a jövő év nyarán megkezdődhetnek a munkálatok. A projekt összköltsége meghaladja a 200 millió forintot, amelyből csaknem 125 millió forint pályázati és mintegy 80 millió forint saját forrásból áll össze. A képviselő-testület egyhangúan megszavazta a kiíráson való részvételt.  

Folyamatos fejlesztés 

Józsefvárosban folyamatos az oktatási-nevelési intézmények és rendelőintézetek modernizálása. 2015-ben több mint 550 millió forintot fordítottak bölcsődék-óvodák felújítására. A tavalyi év végén átadták a 1,5 milliárd forintból teljes körűen megújult Auróra utcai rendelőt, idén pedig új gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki a Gutenberg téren 240 millió forintból.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben