Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Végtelen fényjátékok

Geometrikus üvegszobrokból nyílt kiállítás

2016. szeptember 10. szombat

Botos Péter üvegművész Geometrikus Barokk című kiállítását - Szél Ágnes fotóművész képeivel - szeptember kilencedikén nyitották meg a Józsefvárosi Galériában. A geometrikus üvegszobrok mélysége csak akkor tárul fel igazán, ha nem a szokásos módon tekintünk rájuk. Minden oldalról, szögből érdemes figyelni azt a színjátékot és kavalkádot az alkotásokon, amelyet a fotóművész képei nem mindennapi élményt biztosítva adnak vissza.

Botos Péter üvegművész szerint Magyarországon körülbelül 50-80 alkotó képviselteti magát ebben a művészeti ágban. „A hetvenes években kezdtem el foglalkozni az üveggel, majd a kristályokkal. Pár évvel később alkalmaztam a geometriát mindkét anyagon, de az üveg nagyon hálás, gyönyörű színeket produkál, amely miatt könnyen megszerethető művészeti forma, az alkotónak, és a közönségnek egyaránt. Bízom benne, hogy nagyon sok józsefvárosinak örömet tudok okozni az alkotásaimmal” – tette hozzá a művész.

Szél Ágnes fotóművész készített Botos Péter alkotásairól képeket. „Óriási élményt nyújtott nekem az üvegszobrokat fotózni, hiszen különleges alkotásokról van most szó. Láttatni a tükröződéseket, a lágy és meleg színeket, amelyek egymáshoz simulva lélegzetelállító kompozíciót alkotnak, igazán nemes feladatnak éreztem a közös munkát” – tette hozzá a fotóművész.

Sipos Orsolya, a Józsefvárosi Galéria művészeti munkatársa volt az est háziasszonya. „Három éven belül ez a második alkalom, amikor üvegművészt és annak alkotásait mutatjuk be itt a Galériában. A fotóművész pedig az üvegszobrok részleteiről készített képeket, amelyek egy új, izgalmas és színes világot tár elénk” – magyarázta Sipos Orsolya.

Botos Péter üvegművésszel és Szél Ágnes fotóművésszel szeptember 28-án, este 18 órakor ismét találkozhatnak a Józsefvárosi Galériában, ahol az alkotók tárlatvezetéssel egybekötött beszélgetésre invitálják az érdeklődőket. A kiállítás szeptember 30-ig, hétköznap 9-18 óra között tekinthető meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben