Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mesevilággal és változatos programokkal várták a családokat

Tündértalálkozó a Kálvária téren

2016. szeptember 12. hétfő

Tündérkertté változott szombat délután a Kálvária tér. A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megvalósult Tündértalálkozó elnevezésű rendezvényen a Turay Ida Színház társulata mesével, tánctanítással, jelmezparádéval, kézműves programokkal várta a családokat. A felnőtteknek a színház népszerű előadásaiból kínáltak részleteket, az est színészkoncerttel és össztánccal zárult.

A Kálvária téren kora délutántól késő estig számos csodás dolog várta a családokat: a program a Tündéria című színpadi mesejátékkal kezdődött, majd megnyitották a Tündérkertet a látogatók előtt. A Manóvarázsdában tündérnek és manónak változhattak át a gyerekek, amit a fotósarokban meg is örökíthettek. A Koboldműhelyben többek között varázspálca- és tündérlepke-készítés, csokievő-verseny és varázsbuborék-röptetés közül választhattak a résztvevők.

A Tündérmázoldában arcfestéssel várták az apróságokat, a Kívánságkondérnál a gyerekek felírhatták egy cetlire a kívánságukat, majd beledobhatták a fortyogó üstbe. A Mesepalotában interaktív mesefilmeket vetítettek, a táncos lábú manók és tündérek pedig különféle játékokat és táncokat tanítottak be.

Este a nagyszínpadon is folyamatosan váltották egymást a színház művészei: az érdeklődők részleteket láthattak a Turay Ida Színház előadásaiból, a nagy sikerű színészkoncert után pedig a közös össztáncon táncra is perdülhettek.

A családi rendezvény hivatalos megnyitóján Sára Botond köszöntötte a megjelenteket. Józsefváros alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest rengeteg munkával és közös összefogással – nem egyedüliként Józsefvárosban – mára a Kálvária tér valódi közösségi helyszíne lett az Orczy negyednek. A hamarosan elinduló Orczy Negyed Programban komoly szerepet szán az önkormányzat a Kálvária térnek, közösségépítő funkcióval.  Sára Botond a közös erő és összefogás fontosságát hangsúlyozta napjaink aktualitásai kapcsán is.

„Sokan úgy gondolták régen, hogy nekik sosem lesz egy ilyen terük, hogy itt, a Kálvária téren nem lesz színház. Ma sokan úgy gondolják, hogy a kényszerbetelepítés elleni népszavazásnak semmi értelme. Aki Józsefvárosban él, megtapasztalta tavaly a II. János Pál téren, hogy mit jelent az, amit Brüsszel rá akar kényszeríteni Magyarországra. Aki itt él, azt is tudja, hogy közös erővel nagyon sok sikert el lehet érni. Igenis, a magyar emberek, a józsefvárosiak eldönthetik, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Ezért kérek arra mindenkit, hogy gyermekeink jövője és Józsefváros fejlődése érdekében október 2-án menjenek el és foglaljanak állást” – szögezte le az alpolgármester.   

Oláh Yetti, a színház stratégiai igazgatója hangsúlyozta, hogy a hétvégi programmal a Turay világába szerettek volna szélesebb betekintést nyújtani.

„Szeretnénk, ha a közönség közvetlen kapcsolatba kerülne művészeinkkel és nemcsak a színpadon látnák őket. Külön öröm, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal összefogva ezt a délutánt úgy tudtuk megszervezni, hogy a programok mellett egy Tündérkerttel is várjuk a látogatókat, ahol a kicsiknek és a bátor nagyoknak különféle foglalkozásokkal kedveskedik a Turay Ida Színház társulata” – hangsúlyozta Oláh Yetti. A köszöntőket követően Sára Botondot szimbolikusan a Tündérkert polgármesterévé avatták. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben