Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb közlekedés

Sebességcsökkentő küszöböt adtak át a Teleki téren

2016. szeptember 16. péntek

Szeptember 16-án ünnepélyesen átadták a Teleki tér 17. szám előtt kialakított új sebességcsökkentő küszöböt, amelynek köszönhetően biztonságosabbá vált az átkelés az úttesten. A beruházást a Józsefvárosi Önkormányzat a helyi lakosok kérésére és a piac gyalogosforgalmának növekedése miatt alakította ki. Az eseményen Vas Imre országgyűlési képviselő, Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő és Feicht Rezsőné, a beruházást kezdeményező Társak a Teleki Térért Egyesület elnöke is részt vett.

A kerület vezetése tavasszal döntött úgy, hogy a lakossági igények és az Új Teleki Téri Piac forgalmának folyamatos növekedése miatt egy akadálymentesített és sebességcsökkentő küszöböt is tartalmazó gyalogátkelőhelyet alakít ki ötmillió forintból, amelynek első ütemét adták át pénteken. 

Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő elmondta: a két éve teljesen megújult Teleki tér ma is kifogástalan állapota a helyi közösséget dicséri, hiszen az itt élők odafigyelnek rá, és magukénak érzik azt.

A Józsefvárosi Önkormányzat számára ezért is fontos, hogy a most átadott sebességcsökkentő küszöbnek köszönhetően még biztonságosabb lett a közlekedés a lakosok – ezen belül az idősek, gyerekek, mozgásukban korlátozottak – számára. Vas Imre, a környék országgyűlési képviselője hangsúlyozta: fontosnak tart minden olyan kezdeményezést, amelyet a helyi közösségek indítanak el.

Feicht Rezsőné, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnöke szerint példaértékű a közösségi összefogás a környéken, amelynek eredménye a most átadott forgalomlassító küszöb is. Mint mondta, kezdeményezésüket felkarolta az önkormányzat, így a piac irányába sokkal biztonságosabb lett a közlekedés a térnek erről az oldaláról. 

„Sokan járnak át a túloldalra a parkon keresztül, akár megpakolt gurulós táskákkal, akár babakocsival, így az idősek és a fiatalok számára is nagyon hasznos az új átkelő, hiszen nem kell le- és fellépniük a magas járdára” – mondta el Feicht Rezsőné. Az egyesület elnöke mosolyogva hozzátette: az autósok most már lassabban közlekednek a tér melletti szervizúton, így van idejük gyönyörködni a szép parkban.

A gyalogosok védelmét nem csupán a küszöb, hanem a parkolósávba benyúló „fülek” is biztosítják, a vakok és gyengénlátók részére pedig taktilis burkolattal jelölték meg az átkelőt. A 2. ütemben a gyalogátkelő útburkolati jelei, a kapcsolódó közvilágítás és jelzőtáblák készülnek majd el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben