Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közép-Amerika gyöngyszeme: Honduras

Újabb ország mutatkozott be a Zászlómúzeumban

2016. szeptember 22. csütörtök

Már hagyományosnak mondható, hogy két-három havonta egy távoli ország mutatkozik be a Zászlómúzeumban. A szervezők célja, hogy az érdeklődők Budapest szívében megismerkedhessenek a világ számos országának kultúrájával és társadalmával. Legutóbb Közép-Amerika egyik legszebb és leggyorsabban fejlődő országát, Hondurast hozták közelebb a látogatókhoz.

A Zászlómúzeum igazgatója, Balogh László elmondta: júniustól mostanáig egy Bangladesről szóló kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. „A cél az, hogy olyan országokat mutassunk be Józsefváros szívében, amelyekről kevesebb információnk van, és turisztikailag sem célpont a magyar utazóknak. A kiállítás során olyan fotókat, tárgyakat láthatnak az érdeklődők, amelyekkel egy kicsit idevarázsoltuk ezt a gyönyörű országot. A megnyitón megismerkedhettünk a zenei világukkal, sőt, két hölgy révén a tradicionális táncaikkal is” – emelte ki az igazgató. 

Suha György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa is jelen volt a szerda esti rendezvényen. „Magyarország keresi a kapcsolatot a közép- és dél-amerikai országokkal, például az oktatás területén ösztöndíjakat ajánlunk fel az ottani fiataloknak.

A magyar gazdasági diplomácia is próbál jelen lenni ebben a térségben, de ehhez további barátokra, kapcsolatokra van szükség” – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

A Hondurasról szóló kiállítás december elejéig látható a Zászlómúzeumban, a soron következő ország pedig Kuvait lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben