Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közeleg a 60. évforduló

1956 forradalmi zászlót adományoz az önkormányzat

2016. szeptember 22. csütörtök

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete szeptemberben határozott arról, hogy a városvezetés 1956 darab forradalmi zászlót adományoz Józsefváros lakóházai és középületei feldíszítéséhez. A kezdeményezés célja, hogy mindannyian méltóképpen emlékezzünk vissza az 1956-os eseményekre.

1956 októberében Józsefvárosban dördültek el az első lövések, novemberben itt tartottak legtovább a harcok, és a szabadságért vívott küzdelem itt követelte a legtöbb áldozatot. A forradalom több szimbolikus helyszíne is a kerületben található, köztük a Magyar Rádió volt épülete és a Corvin köz, ezért Józsefváros önkormányzata ehhez méltó módon szeretne megemlékezni az eseményekről. Így a tervezett programsorozaton és ünnepségen túl a városvezetés a kerületben található lakóházaknak és középületeknek szimbolikusan 1956 darab „lyukas”, forradalmi zászlót adományoz. 

Magyarország Kormánya a 2016. évet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította, hogy méltó módon emlékezzenek meg a forradalom 60. évfordulójáról és tisztelegjenek a hősök előtt. Az emlékév célja, hogy 1956-ot közelebb vigye az emberekhez, a fiataloknak pedig megmutassa, mit jelentett akkoriban az a hősiesség és bátorság, amellyel a nemzet szembefordult az elnyomással. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben