Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újra járható a József körút

Elszállították a második világháborús gránátot

2016. szeptember 22. csütörtök

Visszatérhettek a lakók otthonaikba, miután elszállították a szeptember 22-én, a délutáni órákban a József körút 47. és 49. számú társasház előtt, a Kiscsibész szobornál talált második világháborús, német tüzérségi gránátot. A Józsefvárosi Önkormányzat a lakosok számára megnyitotta a Németh László Általános Iskolában kijelölt befogadóhelyiséget, ahol az ott tartózkodás ideje alatt ellátást is biztosítottak. Az elszállítás idejére lezárták a József körút Baross utca és Krúdy Gyula utca közötti szakaszát. A forgalom 17 óra után nem sokkal mindkét irányban újraindult.

A térre néző épületek utcafronti, mintegy 120 lakását a lakóknak ideiglenesen – a robbanótest elszállításáig – el kellett hagynia. A Józsefvárosi Önkormányzat a lakosok számára megnyitotta a Németh László Általános Iskolában – Német utca 14. – kijelölt befogadóhelyiséget, ahol az ott tartózkodás ideje alatt ellátást is biztosított - tájékoztatta a jozsefvaros.hu-t Tóth Tímea, a Józsefvárosi Önkormányzat közbiztonsági referense. A helyszínen tartózkodott Dr. Szabó Orsolya, a kerületi Helyi Védelmi Bizottság elnöke, valamint Vas Imre önkormányzati képviselő is.

A 4-es és 6-os villamosok 16:30-tól nem közlekedtek a József körúton a Blaha Lujza tér és Corvin negyed megállóhelyek között. A 9-es és 83-as trolibuszok az érintett időszakban terelt útvonalon jártak. A lezárás ideje alatt a gépjárművek sem közlekedhettek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben