Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Késsel próbált pénzt szerezni

Kétszer akart rabolni az arabul beszélő férfi Józsefvárosban

2016. szeptember 24. szombat

A rendőrök rövid időn belül elfogták Józsefvárosban azt a - 2014 óta oltalmazotti menekült-státusszal Magyarországon élő - külföldi férfit, aki két embert akart kirabolni szeptember 23-án éjjel a Nagyfuvaros utcában. Az arabul beszélő 26 éves férfit őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A rendőrség honlapja szerint a külföldi férfi szeptember 23-án késő este a Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült a motorháztetejére, és pénzt követelt a vezetőtől. A sofőr a felszólításnak nem tett eleget, az autóban tartózkodó unokatestvére azonban kiszállt, hogy a rablót távozásra kérje és tovább tudjanak haladni. A járműből kiszálló férfival az elkövető dulakodott, majd nadrágzsebéből elővett egy kést. Amikor a sértett ezt észrevette, elfutott, de a késes férfi utánaeredt. Az autó vezetője követni kezdte őket, hogy segítsen rokonának, de a férfi ezt észlelve visszafordult és – a lassan guruló autó motorháztetejére vetve magát – a szélvédőbe vágta a nála lévő kést.

 Az elkövető ezután elmenekült a helyszínről, de nem futott messzire. Tíz perccel később a Nagyfuvaros utcában megállított egy járókelőt is, és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta a sértettet és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját. Amikor az észrevette és visszakérte azt, dulakodni kezdtek. Az elkövető többször megharapta a kirabolt személyt, hogy a pénztárcát megtartsa. A férfi a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül a Nagyfuvaros utca közelében elfogták.

A 26 éves arabul beszélő férfit ­- aki 2014 júliusától oltalmazotti menekült-státusszal él Magyarországon - előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vétele mellett, indítványozták előzetes letartóztatását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben