Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

X. Ars Sacra fesztivál

A Kormorán együttes jótékonysági hangversenye Józsefvárosban

2016. szeptember 26. hétfő

Zsúfolásig megtelt az elmúlt héten a Horváth Mihály téri Szent József templom, ahol a Magyar Örökség díjas Kormorán együttes adott jótékonysági koncertet. A X. Ars Sacra fesztivál keretében fellépő zenekar immár negyven éve játssza a nemzeti folk-rockot. A jótékonysági koncert célja a templom homlokzatának teljes körű felújítása. A rendezvényen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is.

„Ez egy nagyon színvonalas hangverseny volt az Ars Sacra Fesztivál keretében” – hangsúlyozta az alpolgármester. „A Szent József templom egy olyan csodálatos hely, ahol sok jó ember összegyűlt egy nemes cél érdekében csütörtök este, és egy nem mindennapi koncertet láthatott és hallhatott, amely maradandó élményt biztosított mindenki számára” – tette hozzá Sántha Péterné. 

Koltay Gergely, a Kormorán együttes zenekarvezetője szerint nagyon fontos az összetartás ebben a vészterhes időszakban. „Hívő keresztények vagyunk, és ezt nagyon fontos kimutatnunk ebben a zűrzavaros európai helyzetben. Nagyon komoly erők vonulnak fel most a keresztényi szeretet ellen, de ha egymásba karolunk és kitartunk, akkor az Istenbe vetett hitünk megvéd bennünket is, Európát is, és hazánkat is” – hangsúlyozta a zenekarvezető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben