Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idegenrendészeti eljárás is indult

Rendszeresek a közbiztonsági-köztisztasági ellenőrzések Józsefvárosban

2016. szeptember 27. kedd

A közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet betartását rendszeresen ellenőrzik a hatóságok. Az önkormányzat, a közterület-felügyelet és a rendőrség legutóbb lakossági panaszok alapján a Népszínház utcában és környékén tartott háromnapos összehangolt akciót a környék békéje és köztisztasága érdekében. Az akció során mintegy harminc kereskedelmi egységet és 16 személyt ellenőriztek, a szabálysértőkkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, valamint szabálysértési feljelentést tettek. Egy személy ellen idegenrendészeti eljárást indítottak.

Nyáron lépett hatályba a Józsefvárosi Önkormányzat új rendelete a közösségi együttélés szabályairól és annak jogkövetkezményeiről. Az élhetőbb környezet kialakítása érdekében hozott szabályozás betartását rendszeresen és folyamatosan ellenőrzik: legutóbb, szeptember 15. és 17. között a Népszínház utcában és annak környékén tartottak kiemelt ellenőrzéseket. 

A hatóságok azon területekre összpontosítottak elsősorban, amelyekről az utóbbi időben több lakossági panasz érkezett. Az akció során mintegy harminc kereskedelmi egységet és 16 személyt ellenőriztek. A rendőrök elfogtak egy jogerősen kiutasított harmadik országbeli állampolgárt. Vele szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes osztálya. Közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt nyolc esetben, köztisztasági szabálysértés miatt négy alkalommal indult eljárás, egy személyt figyelmeztetésben részesítettek, míg közlekedési bírságot két embernek osztottak ki.

A kereskedelmi egységeket ezúttal kiemelten ellenőrizték. Az üzletek előtti piszkos járdaszakasz miatt nyolc alkalommal figyelmeztetésben részesítették a bolttulajdonosokat. Késő esti szeszesital árusításért négy esetben, más kereskedelmi hiányosságokért pedig három alkalommal indult eljárás. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben