Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Házhoz is szállított a drogkereskedő

A józsefvárosi akciócsoport fogta el a mozgóárus dílert

2016. szeptember 29. csütörtök

Új terjesztési módszerekkel próbálkoznak a drogárusok Józsefvárosban annak érdekében, hogy ne kerüljenek a rendőrség látókörébe. A józsefvárosi rendőrök különleges akciócsoportja azonban a trükkök ellenére rendre elfogja a dílereket. Így járt az a kábítószer-kereskedő is, aki mozgóárusként házhoz is szállította a drogot Józsefvárosban.

Szeptember elején jutott a rendőrök tudomására, hogy egy kábítószerárus új módszerrel terjeszti Józsefvárosban a drogot: a XIV. kerületből sofőr hozza, és séta közben árul a vevőinek előzetesen megadott időpontban, majd érte jön a közelben várakozó autó és hazamegy – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A józsefvárosi rendőrökből álló akciócsoport szeptember 21-ére gyűjtötte össze a szükséges adatokat ahhoz, hogy lekapcsolják a házról-házra, kapualjról-kapualjra járó mozgóárust. A vevők otthonuk előtt várták, ahol az adásvételt követően leadhatták a következő rendelést is.

 

Szeptember 21-én, a menetrend szerint autóval érkező dílert végig követték a nyomozócsoport tagjai. Egy gimnázium közvetlen közelében is adott el kábítószert, ami a törvény szerint a kábítószer-kereskedés minősített esete. A rendőrök ezalatt feltűnés nélkül begyűjtötték a vevőket is, ellenük kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indítottak eljárást. Amikor végzett a terjesztő és elindult elé az autó, akkor csaptak le rájuk a nyomozók. A sofőr lefagyott, mozdulni sem tudott, az addig magabiztos drogárus pedig rosszul lett, amikor rájött, hogy lebukott.

A 26 éves zuglói H. Sándor ellen a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság  kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság szeptember 22-én elrendelte előzetes letartóztatását. A tanúként kihallgatott sofőr azt állította, nem tudta, mivel foglalkozott az utasa. 

Fotók: Zsaru Magazin/Erdei Mihály

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben