Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Stanfordi minta Józsefvárosban

Komplex Instrukciós Program a Losiban

2016. szeptember 29. csütörtök

A Rotary Club Budapest – Margitsziget a Losonci Téri Általános Iskola oktató-nevelő munkáját támogatta az elmúlt években. A kaliforniai Stanford Egyetemen kifejlesztett „Komplex Instrukciós Program” egy módszertani tanár továbbképzést jelent, amelyet a Losi pedagógusai sajátíthattak el, majd alkalmazhatták a tanórákon. Szeptember 28-án erről számoltak be egy fórum keretében a kerület pedagógusainak.

Stenczinger Csilla, a Losonci Téri Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a stanfordi mintára kidolgozott Komplex Instrukciós Program (KIP) a diákokat ösztönzi a csoportmunkára, de fejleszti az egyéni kompetenciákat is, sőt, kimutatható, hogy nagyobb önbizalmat ad a diákoknak. A Rotary Club Budapest – Margitsziget a pedagógusok képzéseinek költségeit fedezte, illetve az új módszerhez szükséges tárgyi eszközöket is biztosítja – hangsúlyozta az igazgató.

Stein János, a Rotary Club Budapest – Margitsziget tagja is jelen volt a Losiban megtartott fórumon. „Az iskolával létrejött kapcsolatunk első évében tíz, a másodikban további húsz pedagógus végezte el a Komplex Instrukciós Program akkreditált képzését a mi és testvérszervezetünk (RC Berlin-Gendarmenmarkt) támogatásával.

Ez a program lehetőséget biztosít az olyan tanulók motiválására, akik sajátos szociokulturális hátterükből csak a tanulás segítségével léphetnek ki” – emelte ki Stein János.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben