Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Neves sportolókkal ismerkedhettek meg a gyerekek

Olimpikonok a Vajdában

2016. szeptember 30. péntek

Negyedik alkalommal rendezték meg a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában az olimpiai projekthetet. A kezdeményezésnek köszönhetően a kicsik és nagyok találkozhattak kiváló magyar sportolókkal – Kökény Bea korábbi kézilabdázóval, Imre Géza vívóval, valamint Csipes Tamara és Tótka Sándor kajakozókkal –, valamint betekintést nyerhettek az olimpiák világába.

Az első olimpiai projekthét alkalmával Szilágyi Áron vívó, Tóth Dávid kajakozó és Kiss Gergely vízilabdázó voltak az iskola meghívott vendégei. Akkor olyan nagy sikert aratott a program, hogy az intézmény vezetői úgy gondolták, hagyományt teremtenek – mesélte el lapunknak a testnevelés munkaközösség vezetője. Borka Gábor hozzátette: mivel szeretnék az aktív sportot népszerűsíteni a gyerekek között, úgy gondolták, olyan élsportolókat hívnak meg az iskolába, akik nemcsak sportteljesítményükért, hanem emberi nagyságukért is példaként állíthatók a gyerekek elé.

Középpontban a sport és az olimpiák

Az olimpiai projekthétnek köszönhetően egy héten át a sportolás és az olimpiák kaptak főszerepet a Vajdában. Az alsó és felső tagozatosok olimpia témájú szakórákon és játékos foglalkozásokon vettek részt és egész délelőttökön át sportoltak.

Ismerkedés olimpikonjainkkal

A projekthéten belül arra is alkalmuk nyílt a gyerekeknek, hogy kiváló sportolóinkkal megismerkedjenek. A diákok tanáraik segítségével kérdéseket állítottak össze meghívott vendégeiknek, melyeket Borka Gábor olvasott fel a sportolóknak. 

Első alkalommal Kökény Bea korábbi kézilabdázó és Imre Géza vívó osztott meg érdekességeket a kíváncsi diáksereggel. Kökény Bea az egyik kérdésre válaszolva elmondta: élsportolói karrierje alatt nem figyelt oda eléggé a tudatos táplálkozásra, ma már viszont mindenkit arra ösztönöz, hogy az aktív sport mellett egészségesen étkezzen. Imre Gézától pedig megtudhatták a gyerekek, hogy a legszebb olimpián szerzett élménye az atlantai ötkarikás játékokhoz köthető: ott ismerte meg feleségét, Kökény Beát.

Szeptember 30-án Csipes Tamara és Tótka Sándor kajakozók látogatottak a Vajdába. Csipes Tamara többek közt arról is beszélt, hogy az aktív sportban az egyik legjobb élmény, mikor megtérül a rengeteg befektetett energia és áldozatos munka. Tótka Sándor pedig arra buzdította a jelenlévő diákságot, hogy a mozgás mellett soha ne hanyagolják el iskolai kötelezettségeiket.

Idén a szülőkre is gondoltak a szervező tanárok. Október elsején családi nap keretében szülőolimpián, tréfás vetélkedőkön, kézműves foglalkozáson és egy közös bográcsozáson vehetnek részt az alsósok és szüleik, valamint a környező óvodák nagycsoportosai.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben