Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiválóan szerepeltek kerületünk diákjai

Országos „Ki Mit Tud?” területi fordulója Józsefvárosban

2016. október 03. hétfő

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolában (JEGYMI) ének-zene, vers- és mesemondás, tánc, színjátszás és rajz kategóriában mérkőztek meg egymással a speciális nevelési igényű diákok az országos „Ki mit tud?” Pest megyei fordulójában. Kerületünk diákjai kiemelkedő eredményt értek el a szeptember harmincadikai megmérettetésen.

Jenei Andrea, a JEGYMI intézményvezetője elmondta: több kategóriában is kipróbálhatták magukat a gyermekek. „Az országos döntőt Kiskőrösön rendezik, innen juthatnak tovább a versenyzők. Budapestről és Pest megyéből érkeztek a vendégeink, de a mi diákjaink is nagy izgalommal készültek a mostani vetélkedőre” – hangsúlyozta az igazgató. 

Szabóné Fónagy Erzsébet tankerületi vezető szerint nem csak a diákoknak, hanem a pedagógusoknak is nagyon fontos egy ilyen rendezvény. „A speciális nevelési igényű diákoknak is meg kell mutatniuk a tehetségüket, nagy motiváció ez számukra. Külön örülök annak, hogy Józsefvárosban rendezik meg a „Ki Mit Tud?" budapesti és Pest megyei fordulóját, hiszen ezzel is elismerik a kerületben folyó pedagógiai munkát”- emelte ki tankerületi igazgató.

Az Ének-zene kategória zsűrijének elnöke, Miczura Mónika énekes már évek óta segíti a JEGYMI tehetségeit. „A produkciókból kiderült, hogy a pedagógusok nagyon lelkiismeretesen végezték a diákok felkészítését a megmérettetésre. A kategóriában, amelyben zsűriztem, igazi tehetségeket hallhattam, többükkel érdemes lenne a továbbiakban is együttműködni, segíteni őket a zenei pályájuk elején” – tette hozzá Miczura Mónika.

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola eredményei:

Vers, mese, báb, színdarab kategória:

Színdarab 1-4. osztály: 1. helyezés - Miki az állatkertben (szereplők: Hamza Dávid 2.o., Hengl Éden Manó 2. o., Dévényi János 3.o., Fazekas András 3.o., Mózer Krisztián 3.o., Oláh Krisztofer 3.o., Maruzs Krisztián 5. o.)

Ének-zene kategória:

Zene (egyéni) 5-8. osztály: 2. helyezés - Nyíri Norbert 

Zene 1-4. osztály: 1. helyezés - Furulya együttes (tagok: Gergely Rajmond 4.o., Sárközi Zsolt 4. o., Maruzs Krisztián 5.o.) 

Zene (csoportos) 5-8. osztály: 2. helyezés - Fibula zenekar (tagok: Oláh Krisztofer 3.o., Bodnár Ferenc 7. o., Horváth Vivien 8. o., Maruzs Krisztián 5. o., Sebők Gyula 7.o.) 

Tánc kategória:

5-8. osztály: 2. helyezés - Keskeny Evelin 7. o. 

Rajz kategória:

1-4. o.: I.: Serbán Zsigmond

             II.: Varga Amanda

             III.: Russzó Achilles

5-8.o.: I. Takács Márk

             II.: Sümegi Erzsébet

             III.: Horváth Vivien

Különdíj: Hamza György

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben