Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Supka Magdolna emléke előtt tisztelegtek

Rékassy Csaba grafikusművész kiállítása a Józsefvárosi Galériában

2016. október 17. hétfő

A Józsefvárosi Galéria egyik hagyománya, hogy minden évben egy kiállítást Dr. Supka Magdolna művészettörténész emlékének szentel. A Magyar Festészet Napja programsorozat keretében nyílt kiállítás Rékassy Csaba munkáit mutatja be, akinek az elismeréséért a művészettörténész korábban sokat tett. A megnyitó alkalmával a Supka Manna-díjat is átadták, amelyet Atlasz Gábor festőművész vehetett át.

„Minden évben megemlékezünk a művészettörténész Supka Magdolnáról és munkásságáról. Rékassy Csaba is azok közé a művészek közé tartozott, akinek művészetét Supka Magdolna nagyra értékelte és elismertetéséért harcolt. A mostani, A rajzoló című kiállításunkkal Rékassy munkáit szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel” – emelte ki Szabó Erzsébet, a Józsefvárosi Galéria igazgatója a kiállítást megnyitó beszédében.

A kiállítás megnyitóján Bényi Eszter textiltervező művész, a művészettörténész lánya adta át a Supka Manna-díjat – a Csikai Márta által készített bronz emlékplakettet –, amelyet idén Atlasz Gábor festőművész érdemelt ki. „Nagyon örülök, hogy édesanyám tevékenységéről a mai napig megemlékeznek. Valóban nagyon sok művészt vett pártfogásba, akik a mai napig az ő szellemiségét tükrözik vissza” – emelte ki Bényi Eszter.

Atlasz Gábor elmondta: óriási megtiszteltetés számára az elismerés, és még nagyobb, hogy személyesen is ismerhette Supka Magdolnát. „Nagyon hálás vagyok azért, hogy a Józsefvárosi Galéria megemlékezik a nagyságáról és emberségéről, arról, ahogyan Manna néni felemelte az eltűnőben lévő művészeket” – hangsúlyozta a díjazott. 

Rékassy Csaba kiállítása a Józsefvárosi Galéria, a Magyar Festészet Napja programsorozat és a CAFe Budapest Fesztivál közös szervezése. A tárlat október 28-ig (hétköznap 9-18 óráig) tekinthető meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben