Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő központot is megtekintették

A Józsefvárosi Rendőrkapitányságon jártak a Csodasziget óvodásai

2016. október 19. szerda

A Józsefvárosi Rendőrkapitányság rendszeresen tart nyílt napot a kerület iskolásai, óvodásai részére. Legutóbb a Napraforgó Egyesített Óvoda Csodasziget Tagóvodájának nagycsoportosai látogatták meg a rendőrség Víg utcai épületét, ahol a kicsik megtekinthették a térfigyelő központot és egy igazi rendőrautóba is beülhettek.

Kissé megszeppenten, halkan lépte át a Víg utcai rendőrkapitányság küszöbét a Tömő utcai óvoda húsz nagycsoportosa október 19-én délelőtt. Ám a kezdeti félénkség nem tartott sokáig, rövid időn belül már vidáman, kacarászva járták be az épületet. 

Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós fogadta a kicsiket és kísérőiket. Tolnay Krisztina röviden elmesélte a gyerekeknek, hogy az épületben hol, milyen munka folyik. A kicsik ezt követően betekinthettek a fogdába és a térfigyelő központba is. A monitorok elbűvölték a gyerekeket, megtekinthették az óvodát és néhányan a lakhelyüket is felismerték. „Ott jöttünk el” – kiáltotta egyikük. „Ott meg a villamos megy” – mondta egy másik gyermek. 

A legizgalmasabb program azonban a látogatás végére maradt. A rendőrkapitányság parkolójában megtekinthettek egy igazi rendőrautót, amibe be is ülhettek.

A rendőrségi jármű hamar megtelt vidám ovisokkal. Egy bátor kisfiú egy a rendőrség által használt testpáncélt is felpróbált, mások a bilincset nézegették, volt, aki a sisak alatt használatos kámzsát húzta fel. „Olyan jó hely ez a rendőrség” – kiáltott fel az egyik óvodás.

Schön Ivánné a Csodasziget tagóvoda-vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a gyerekek érdeklődve várták ezt a napot, és látva a lelkesedésüket biztosan megismétlik, ha lesz rá alkalom. A gyermekek a program végén ajándékot is kaptak: fényvisszaverő kulcstartó mindenkinek járt, mesekönyvet pedig csoportonként kaptak a gyerekek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben