Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

1956-2016

Újabb forradalmi zászlókat adtak át önkormányzati képviselők

2016. október 20. csütörtök

Számos társasház képviselője vette már át annak az 1956 darab forradalmi zászlónak az egyikét, amelynek adományozásáról még szeptemberben határozott Józsefváros képviselő-testülete. Az elmúlt héten újabb ’56-os lobogókat adtak át az önkormányzati képviselők.

Sára Botond alpolgármester a Százados út egyik épületében nyújtotta át a forradalmi, lyukas zászlót a társasház közös képviselőjének és a lakóknak. Az alpolgármester elmondta, hogy az 1956. október 23-i események minden magyar ember számára jelentőségteljesek, hiszen ha az akkori emberek nem küzdenek a szabadságért, ma nem élhetnénk ilyen országban.

Emlékeztetett arra, hogy Józsefváros ’56-os szerepvállalása miatt a kerület hányattatott sorsra volt ítélve: betelepítések zajlottak, tudatosan züllesztették és magára hagyták. Sára Botond felhívta a figyelmet, hogy a felajánlott forradalmi zászló egy fontos jelkép: közös állásfoglalás abban, hogy tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki azok iránt, akik az életüket áldozták a szabadságért.

Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő a Kolónia lakóközösségének adta át az ’56-os lobogót. „Ma már az emberek tisztán látják, hogy Magyarország közelmúltjában a történelemnek ez a nagyon súlyos fejezete miként zajlott. Ennek jegyében fontos emlékeznünk és emlékeztetnünk az utánunk jövő generációkat arra, hogy milyen drága dolog a szabadság: az, hogy ma Magyarországon magyarul tudunk beszélni, a sorsnak egy különleges és nagyon sok generáció véráldozatán nyugvó ajándéka” – emlékeztetett Ferencz Orsolya. Hozzátette a földgolyón vérrel fizetnek egy nemzet történelmében azért a helyért, ahol élhetnek, ez a bérleti díja egy országnak.

A képviselő kiemelte: a történelem és a sors itt kopogtat az ajtónkon, és nem tesz fel kisebb kérdéseket, mint hatvan évvel ezelőtt: Magyarország és a magyar nemzet meg szeretne-e maradni. Nekünk újra helyes válaszokat kell adnunk és ehhez nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az előttünk járó generációk helyes válaszaival. 

Szilágyi Demeter a Gyulai Pál utcában adományozott lyukas zászlót a lakóknak:

Gondos Judit a Nagyfuvaros utcában adta át a lobogót:

Soós György a Kis Stáció utcában ajándékozott forradalmi zászlót:

Vörös Tamás a Baross utcában nyújtotta át a lobogót:

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben