Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

’56-os megemlékezés a Losiban

Megelevenedtek a forradalom pillanatai az iskola színpadán

2016. október 25. kedd

A Losonci Téri Általános Iskolában is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A program részeként az iskolások Andrássy út 60. címmel – társaik előadásában – egy tanulságos darabot is megtekinthettek: a színdarab egy kisfiú megpróbáltatásait és az édesapa meghurcoltatását mutatta be. A megemlékezésen Vörös Tamás és Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselők is részt vettek.

Stenczinger Csilla, a Losonci Téri Általános Iskola igazgatója szerint a diákok könnyen át tudták élni az előadás főszereplőjének és családjának viszontagságait. „A történelem eseményeiről legtöbben nálunk hallanak először tanulóink, ezért óriási és felelősségteljes feladat hűen visszaadni az 56-os eseményeket, és azok jelentőségét. Bízom abban, hogy a gyermekek elraktározzák azt, amit ma itt láttak és hallottak” – emelte ki az igazgató.

Vörös Tamás önkormányzati képviselő szerint az ehhez hasonló megemlékezések nélkül kihalna 1956 lángja. „Emlékeztetni kell a fiatalokat arra, hogy sajnos egyre kevesebb a mai napig élő, 1956-ban a mi szabadságunkért is harcolók száma.

Nekik nagy tisztelettel tartozunk, és ezt ilyen alkalmakkor ki is mutathatjuk. Örülök, hogy most a Losiban lehettem, hiszen itt a gyerekek és pedagógusok évről-évre minőségi műsorral emlékeznek meg a hősökről” – hangsúlyozta Vörös Tamás.

Balogh István Szilveszter, a Magdolna negyed önkormányzati képviselője is jelen volt az iskolai megemlékezésen. „A mai fiatalok sokkal szerencsésebb helyzetben vannak, mint az én generációm, ugyanis a szocializmus alatt nem tanulhattunk ilyen átfogóan és részletesen az 1956-os forradalomról. Most viszont méltóképpen megemlékezhetünk a forradalom hőseiről” – emelte ki a képviselő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben