Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bűnügyi technikai versenyt tartott a BRFK

Második lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

2016. október 26. szerda

Ötödik alkalommal tartotta meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyt, amelyen a józsefvárosi rendőrök a második helyet szerezték meg. A kétfős csapatokra különböző feladatok – többek között nyomkutatás, nyomrögzítés, ujjlenyomat-vétel, helyszíni szemle – vártak.

Tizenhárom plusz két vendégcsapat mérte össze a tudását október 13-án a Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyen. A selejtezőből bekerült kerületi csapatok (köztük a Józsefvárosi Rendőrkapitányság párosa) mellett a döntőben a közlekedésrendészet és a dunai vízi rendészet helyszínelő párosa is részt vett. A versenyzőknek az elméleti feladatok mellett gyakorlatban is számot kellett adniuk tudásukról. „Összesen tizenhat beállított helyszínen kellett feladatokat megoldani: többek között volt gépkocsi- és lakásbetöréses helyszínelés, valamint egy megrendezett halálesetnél is kellett helyszínelni” – tudtuk meg Oláh Gusztávtól, a józsefvárosi csapat tagjától. 

A verseny bírái a feladatok megoldásánál figyelembe vették a szakmai protokollok betartását, valamint a gondolati rekonstrukciót is, azaz, hogy mennyire tervezték meg előre a munka menetét. Józsefváros helyszínelői Mészáros István főtörzszászlós és Oláh Gusztáv törzszászlós a versenyen a második helyezést értek el, őket csupán a közlekedésrendészet csapata tudta felülmúlni. 

A kerületi versenyzők a szakmai elismerésen túl a munkájukhoz hasznos tárgynyereményekkel, valamint oklevéllel és gravírozott díszüveggel gazdagodtak.     

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben