Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Beszélj úgy, hogy érdekelje…”

Szülői kommunikációs tréninget szervez az Imami Egyesület

2016. október 26. szerda

Október 31-én éjfélig ingyenes, szülői kommunikációs tréningre pályázhatnak családok. Az Imami Egyesület országszerte 4 helyszínen, összesen 40 szülő számára biztosítja a népszerű "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje!" tanfolyam elvégzését. A kétnapos képzés résztvevői megtanulhatják, hogy miként tudják ügyesebben békíteni a veszekedő testvéreket, gyorsabban csillapítani a hisztit, könnyebben rábírni gyermeküket, hogy megtegye, amit kell. Pályázni október 31-én éjfélig, a gyermekneveléssel kapcsolatos 3 kérdésre adott válasszal lehet.

A pályázatban eddig mintegy 800 szülő vett részt, 48%-uk számolt be arról, hogy a hiszti, a dac, valamint a feleselés kezelése a legnehezebb számára, 17% az együttműködésre való hajlandóságot nevezte meg, mint konfliktusforrást, a válaszadók 14%-ának a fegyelmezés, a szabályok betartatása, 12% számára pedig a testvérek közötti viták kezelése a legnagyobb problémája. Majdnem minden 10. szülő nehezményezi, hogy gyermeke nem, vagy alig mesél élményeiről, érzéseiről otthon. Az elnyerhető képzés mellett minden pályázó részt vehet egy gyermekneveléssel kapcsolatos, ingyenes online konferencián, mindez gyakorlati megoldásokat kínál a fenti problémákra.

A pályázat a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

A pályázat további tudnivalói itt érhetők el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben