Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együttműködés a fenntartható környezetért

Vajdás tanárok jártak Észtországban

2016. november 09. szerda

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola az Európai Unió által támogatott Erasmus+ együttműködésen keresztül egy 3 évig tartó pályázatot nyert meg, amely méltán folytatja és még több tartalommal tölti meg az iskola öko-iskolai tagságát is.

A pályázat célja, hogy a fenntartható környezet ne csak szólam legyen az általános iskolások között, hanem gyakorlati, játékos feladatokkal, a partnerországok iskolásaival való együttműködéssel tanulják meg, hogy mennyire fontos környezetünk védelme, a szelektív hulladékgyűjtés és a megújuló energiaforrások használata. 

A programban 11 ország 12 iskolája vesz részt. A brit, cseh, lengyel, svéd, bolgár, észt, török, olasz, spanyol, horvát pedagógusok és Vajda Péter Általános Iskola részéről Simig Ákos és Borkáné Zord Andrea először az észtországi Kose-Uuemoisában gyűltek össze, hogy megbeszéljék a következő félév teendőit, amelyben egymás országainak a bemutatása, gyerekek közötti videokonferencia és újra felhasználható anyagokból készített tárgyak létrehozása szerepel. A program lehetőséget ad tanulóknak és tanároknak az angol nyelv gyakorlására, informatikai eszköztáruk bővítésére és a különböző európai kultúrák megismerésére is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben