Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A rászorulók segítőit ünnepelték

Józsefváros köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak

2016. november 16. szerda

A szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkáját a Józsefvárosi Önkormányzat minden évben hagyományosan a Szociális Munka Napja alkalmából, ünnepélyes keretek között köszöni meg. A november 15-ei ünnepségen az elismeréseket Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át.

Sántha Péterné köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Józsefváros évről évre megemlékezik azokról, akik ebben a segítő szakmában tevékenykednek. „A társadalmak történelmi léptékkel mérve csak nagyon rövid ideje adóznak tisztelettel a szociális ágazat dolgozóinak önfeláldozó vállalása előtt. Korábban a fiatalabb családtagoknak volt feladatuk gondoskodni az idősebbekről, ám ezt a nagy családok megszűnése és a modernizáció rohamos előrehaladása megsemmisítette, ezért van óriási szükség a szociális segítő szférára” – emelte ki az alpolgármester. 

Sántha Péterné Kocsis Máté polgármester üzenetét közvetítve a jelenlévők számára elmondta: a szociális szférában dolgozók az idén is számíthatnak a 13. havi fizetésre. 

Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke pohárköszöntőjében elmondta, hogy Józsefváros idősbarát önkormányzata számos szolgáltatást nyújt a kerületben élő idősek és a nehéz helyzetben lévő családok számára, és ezek végrehajtásához sok lelkiismeretes munkatársra van szükség. „Szeretném a szociális területen dolgozóknak megköszönni, hogy önök által Józsefváros önkormányzata többet adhat a kerületben élőknek, és szívből gratulálok a mai napon kitüntetett szakembereknek” – tette hozzá Zentai Oszkár. 

A kitüntetettek:

„Józsefvárosi Szociális Munkáért” kitüntetésben részesült: 

Gálné Nagy Márta családsegítő, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat: tanulmányai befejezését követően, 2001. február 1-től dolgozik a Józsefvárosban. Jó kommunikációs készség, pontos munkavégzés jellemzi. Kollégái és az ügyfelek is dinamikus, nyitott, empatikus személynek tartják. Csapatban és önállóan is kiválóan végzi a munkáját.  

Pásztor Krisztina családsegítő, szakmai koordinátor, Család- és Gyermekjóléti Központ: 2010-től dolgozik Józsefvárosban. 2013-tól a Magdolna Negyed Program Családfejlesztési Munkacsoportjának szakmai koordinátoraként tevékenykedik, jelenleg a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ – CSGYK Szolgáltatások egységében más részfeladatok koordinálását is ellátja. Mind saját munkájára, mind a rábízott csoport tevékenységére, szakmaiságára nagy figyelmet fordít. Munkájában lendületes, munkabírása és hozzáállása példaértékű. 

Dávid Józsefné szociális segítő, Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szakmai egység: 11 éve dolgozik Józsefvárosban. Munkáját lelkiismeretesen, odaadóan végzi. Kiegyensúlyozott, kedves személyiségéből fakadóan az ellátottakkal nagyon jó kapcsolatot ápol. Olyan nyugodtságot sugároz az idősek felé, melytől biztonságban érzik magukat, ezért bizalommal fordulnak hozzá. Megbízható, segítőkész munkaerő.

„Polgármesteri Dicséret” elismerést kapott:

Barna-Fodor Katalin gondozónő, Ezüstfenyő Gondozóház: közalkalmazotti jogviszonya 1990. október 16-án kezdődött az intézménynél. Negyven éves munkaviszonyát követően 2016. december 31. napjával kérte nyugdíjazását. 1991 őszén került az Időskorúak Átmeneti Otthonába, ápoló-gondozó munkakörbe. Kiegyensúlyozott, színvonalas munkája az ellátottak komfortérzetének biztosításához jelentős mértékben hozzájárul. 

Gyenes Sándorné esetmenedzser, Család- és Gyermekjóléti Központ: 2000. november 13-tól dolgozik Józsefvárosban. Kezdetben a Józsefvárosi Gyermekjóléti Szolgálat családgondozó munkatársa volt, jelenleg a Család és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere. Az elmúlt 16 évben munkáját lelkiismeretesség, pontosság, precizitás, gyors helyzetfelismerés, valamint nagy szakértelem jellemezte. Nagyfokú empátiája miatt az ügyfelek a segítségét, tanácsait elfogadják, bizalmukba fogadják.

20 éves Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet kapott:

Tarnóczi Lászlóné szociális gondozó, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés szakmai egység munkatársa. Kedves, közvetlen személyisége miatt gondozottjai és kollégái egyaránt szeretik, sokoldalú, talpraesett természetéből fakadóan nincs olyan gondozási feladat, amit ne tudna elvégezni. Az idősek érdekeit, kívánságait mindig szem előtt tartja.

Az Apáczai Kiadó dísztermében rendezett ünnepség jó hangulatáról Gájer Bálint gondoskodott, aki 2009-ben elnyerte a Legjobb férfi énekes különdíjat, valamint a TV2 The Voice című műsorában dobogós helyen végzett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben