Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Minőség-Innováció 2016 díj

Elismerést kapott a Bánki Mérnöki Kar is

2016. november 30. szerda

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara „Oktatási szférában működő szervezetek minőség-innovációi” kategóriában nyújtott be pályamunkát a Minőség-Innováció 2016 pályázatra, amellyel elnyerte a nemzetközi pályázaton való részvétel lehetőségét is.

A Minőség-Innováció pályázatot 2007-ben indította útjára Finnország elnöke a finn minőségügyi partnerszervezet (Excellence Finland) kezdeményezése alapján, a kezdeményezéséhez azóta csatlakozott Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael és Kazahsztán, Litvánia és Spanyolország (Baszkföld), valamint az idei évtől kezdve Kína és Thaiföld.

Magyarország a nemzetközi pályázatba – az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának közreműködésével – 2013-ban kapcsolódott be, évente az összes pályázat közel 10 százalékát magyarországi szervezetek nyújtják be.

A Minőség-Innováció 2016 nemzeti és nemzetközi pályázaton nagy-, kis- és közép-, valamint mikrovállalati, továbbá közszféra és non-profit, oktatási, egészségügyi és szociális szférában működő szervezetek kategóriában lehetett részt venni.

Az idei pályázaton Nemzeti Díjat kapott kategóriájában egy józsefvárosi intézmény is, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, valaminz az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt., az Echo Nonprofit Network, a DO-Q-MENT Kft., a DAK Acélszerkezeti Kft., a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt., a Vajda Papír Kft., az OTP Bank Nyrt. A 2016. évi nemzetközi díjkiosztó gálára 2017. február 2-án Prágában kerül sor.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben