Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elnöki látogatás

Mauritiusi vendég az ELTE Füvészkertben

2016. december 01. csütörtök

Mauritius elnökasszonya november 29-én, a délelőtti órákban látogatást tett az ELTE Füvészkertben. A vegyész végzettségű Ameenah Gurib-Fakim elnökasszony a Budapesti Víz Világtalálkozóra érkezett a fővárosba és botanikai érdeklődése vezette el a józsefvárosi Füvészkertbe.

A szép napos időben Dr. Orlóci László igazgató és Papp László botanikus vezette körbe a kertben az illusztris vendéget. Az elnökasszony a Pálmaházban sok, hazájában is honos növényt ismert fel, köztük a mauritiusi származású Hyophorbe lagenicaulis pálmát is, és tanácsot is adott a neveléséhez.

A vendég alaposan megszemlélte a Gyógynövénykertet is, ami nem csoda, hiszen a gyógyhatású növényekről könyvet is írt. Érdeklődéssel szemlélte a Viktória-ház rovaremésztő növényeit, amelyek közül egy kancsókát ajándékba kapott a házigazdáktól. Az elnökasszony mindvégig nagy figyelemmel és igazi botanikai érdeklődéssel követte a kert szakembereinek magyarázatát. A séta az Ausztrál-ház növényei között ért véget, majd az elnökasszony megköszönte az élményt jelentő látogatást a Füvészkertben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben