Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fogyatékos Emberek Világnapja

A köztársasági elnök felesége tett látogatást Józsefvárosban

2016. december 02. péntek

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége pénteken hat, Magyarországra akkreditált női nagykövetet látott vendégül egy kötetetlen beszélgetésre a józsefvárosi Nem Adom Fel! Café és Bárban, a fogyatékos emberek világnapjához kapcsolódóan. A vendégek kicserélték azokat a tapasztalataikat, amelyek segíthetik a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben óriási és pozitív változások történtek a fogyatékossággal élő emberek megítélésében. „Egy újságcikkben olvastam először erről a kávézóról, és elhatároztam, hogy mindenképpen eljövök.

A Fogyatékos Emberek Világnapja egy nagyszerű alkalom arra, hogy ne csak én, hanem a meghívott vendégeim is megismerkedjenek ezzel a hellyel. A cél az, hogy minél többen megismerjék a fogyatékossággal élő emberek életét” – hangsúlyozta Herczegh Anita.

Ksenija Škrilec, Szlovénia nagykövete is ellátogatott a józsefvárosi kávézóba. „Ez a hely egy nagyszerű kezdeményezés.

Sokat beszélünk arról, hogy milyen törvényekkel segítsük a fogyatékos emberek életét és munkavállalását. Itt végre látszik a gyakorlatban is a működése, és vannak visszajelzések, hogy miben és hogyan kell további segítséget nyújtanunk” – emelte ki a szlovén nagykövet. 

A neves vendégeknek Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője mutatta be a Nem Adom Fel! Café és Bárt. „Lassan egy éve működik ez a kávézó, és a vendégeink részéről csak pozitív visszajelzések érkeznek. Mi nemcsak egy kávét, vagy egy süteményt a szeretnénk adni annak, aki ide bejön, hanem az itt dolgozók szemléletét, életkedvét is közvetítjük.

Nagyon sok olyan emberrel találkoztunk, akik korábban tartottak a velünk való találkozástól, de itt jobban megismerve minket ,már sokkal felszabadultabbak” – tette hozzá Papp Szabolcs.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben