Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Advent Józsefvárosban

Családi programok, koncertek és bábelőadások

2016. december 02. péntek

A második adventi hétvégén is vidám programokkal várják a családokat, érdeklődőket a Horváth Mihály térre, Józsefváros ünnepi rendezvénysorozatán. Az adventi koszorú második gyertyáját vasárnap öt órakor gyújtják meg.

Közeledik a december egyik fénypontja, Szent Miklós ünnepe, ezért a gyerekek szombaton és vasárnap is találkozhatnak a Mikulással 15 és 18 óra között a kerület főterén. Szombaton 15 órától Pályi János Vitéz Lászlóról szóló bábelőadását tekinthetik meg kicsik és nagyok. Vasárnap 16 órától a Bergengóc Zenegóc lép fel a Horváth Mihály téri színpadon A Mikulás mesekönyve című előadással.  17 órakor Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő gyújtja meg a második gyertyát Józsefváros adventi koszorúján, igét hirdet Michels Antal, a Szent József Templom plébánosa. Ezt követően a Csillagszemű Táncegyüttes lép fel. 

Szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között állatsimogató is várja a gyermekeket, a Mézeskalács-faházban pedig kézműves foglalkozásokon készíthetnek ajándékot szeretteiknek az ügyes kezű érdeklődők. 

A programok mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is működik a jégpálya, amely február 5-ig naponta 8 és 20 óra között várja a téli sport szerelmeseit. A Jégpálya a józsefvárosiak számára ingyenes, és lehetőség van korcsolyabérlésre is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben