Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Elkényeztetnek szerepekkel a Turayban”

Interjú Bódi Barbarával, a Turay Ida Színház művészével

2016. december 07. szerda

Az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékot november 19-én mutatták be a Turay Ida Színházban, december közepén pedig újabb premier lesz a Kálvária téren: a Francia szobalány című vígjáték kerül színre. Mindkét darabban főszerepet játszik Bódi Barbara, akit az előző évad legjobb női színésznőjének választott a közönség. A lapunknak adott interjúban elmondta: úgy érzi, kiteljesedett a Turayban, ahol a prózai és a drámai szerepek egyaránt megtalálják.

Nagy siker mellett mutatták be a Turayban az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékot. Mit lehet tudni erről a darabról?

Szívem csücske ez a darab most, amit Bodrogi Gyula rendezett. Nagyon jól telt a próbaidőszak, pillanatokon belül egymásra hangolódtunk Gyuszi bácsival. 40 évvel ezelőtt ő is játszott benne, ő volt Bill, akit nálunk Kurkó J. Kristóf alakít. Darvas Iván volt Freddie, aki ezúttal Sövegjártó Áron, és én játszom Almási Éva szerepét, Victoriát. Nem könnyű darab, azért is mert nagyon sok benne a szöveg, és tele van kétértelmű mondatokkal. Színészként kihívás, hogy ne tűnjünk ripacsnak, fontos megtalálni az egyensúlyt a humorban. Nagyon hálás vagyok Darvasi Ilona igazgatónőnek, hogy ilyen feladatokkal lát el. A mamámat Hűvösvölgyi Ildikó játssza, Bácsatyai Gergely pedig egy harmadik férfi, aki belép a történetbe, de nem lövöm le a poént, jöjjenek el megnézni!

És máris következik az újabb bemutató, a Francia szobalány.

Bemutattuk az Imádok férjhez menni című darabot, két nap múlva ismét beültünk az iskolapadba, hogy Szurdi Miklós rendezésében próbáljuk a Francia szobalányt. Én vagyok a francia lány, aki belecsöppen egy tönkrement, amerikai család életébe. Magamra vállalom, hogy kiszolgálom őket mint szobalány hónapokon keresztül, amiről ők nem is sejtenek semmit, sőt a végén még meg is mentem őket az üzleti csődtől.  Pásztor Máté a partnerem, ő alakítja Ericet, az ő menyasszonyát Germán Lívia, Győri Péter és Xantus Barbara játsszák a szülőket, Boros Zoltán inasként szerepel, Rárósi Anita pedig Eric húga. A darab pikantériája, hogy annak idején Xantus Barbara volt a francia szobalány, most pedig az édesanyát alakítja. Nehéz feladat, de nagyon élvezem, Szurdi Miklós nagyszerűen vezeti a színészeket. 

Milyen feladatok várják az évad további részében?

Szilveszterkor és újévkor a Vigadóban lépek fel egy nagyszabású operettműsorban. Játszom Szegeden, a Nemzeti Színházban is, január elején ott is láthat a közönség: a Luxemburg grófja című operettben Juliette szerepét alakítom. Majd elkezdjük az Operettparádé próbáit a Turayban, a legnépszerűbb operettslágereket visszük színpadra, tánckarral. Szerepel benne többek között Mikó István, Vásári Mónika, Jankovits József. Ennek a vidám műsornak január 18-án lesz a bemutatója. Márciusban lesz még egy premierem, A férfiak a fejükre estek címmel, a főszerepben Szulák Andrea, Keresztes Ildikó és Détár Enikő lesz látható, én az egyik szeretőt fogom alakítani.

Már több éve a Turay Ida Színház társulatához tartozik. Otthonra talált?

2012-ben kerültem a színházhoz, a Cigányprímás volt az első darabom. Darvasi Ilona keresett meg, hogy szeretné ezt az operettet bemutatni, Böhm György rendezésében. Nagyon gyorsan befogadtak. Utána jött a többi darab: Van, aki forrón szereti, Gül baba, és a többi. El vagyok kényeztetve szerepekkel, sokfélét tudok játszani, nekem ez nagyon jót tett, sokat tanulhatok itt. A szívem egyik csücske mindig az operett lesz, de ha nincs Ilonával ez a jó kapcsolat, akkor nem játszhattam volna el például az Anconai szerelmesekben Viktóriát sem, pedig az is egy jutalomjáték volt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben