Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Környezetbarát technológia

Elektromos autó töltőállomás nyílt Józsefvárosban

2016. december 07. szerda

Elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőt telepített parkolójában a Módusz Office-Holding Zrt., amelyet a Könyves Kálmán körúti irodaház bérlői mellett minden elektromos autó tulajdonosa használhat. A környezetbarát töltőállomás december 7-ei átadóján részt vett Ferencz Orsolya és Vörös Tamás józsefvárosi önkormányzati képviselők is.

Egyszerre két autót is lehet tölteni a Módusz Irodaház parkolójában létesített állomáson. A berendezést az ELMŰ telepítette, és minden elektromos autó tulajdonos használhatja. Az irodaházban dolgozók térítésmentesen, mások a bérlői elsőbbséget figyelembe véve két órát ingyenesen, azon felül 400 Ft/óra díjért használhatják a töltőt a reggel hét és délután öt óra közötti nyitvatartási időben – ismertette a használati feltételeket D. Kovács Gábor értékesítési és üzletfejlesztési igazgató.

Az állomás mindkét töltőpontja 22 kilowatt teljesítménnyel működik, ami azt jelenti, hogy mintegy 2-3 órán belül képes teljesen feltölteni egy nagyobb elektromos autót is. 

Ferencz Orsolya, a környék önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: Józsefváros nagyon komolyan meg kíván felelni a huszonegyedik század kihívásainak.

„Az elektromos töltőállomás telepítése a józsefvárosi Smart City koncepcióba is jól beleillik, ezért üdvözlöm és bátorítom a kerület többi vállalkozóját is, hogy hasonló lépésre szánja el magát, hiszen a jövő az elektromobilitásé és az elektromos autózásé” – hangsúlyozta Ferencz Orsolya, aki a Smart City bizottság elnöke is.     

Az ország első ilyen állomását 2010-ben telepítette az Elmű, azóta 23 közterületi e-töltője van és 70 üzleti partnernél helyezett ki ilyen berendezést – emelte ki a rendezvényen Szalai Sándor, az Elmű osztályvezetője.

A szakember azt is elmondta, hogy már letölthető az e-kWh nevű applikáció is, amely megmutatja, hogy hol van az autós környezetében a legközelebbi szabad töltőállomás. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben