Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő kamerák is segítettek

Bezárták a Népszínház utcai drogéttermet

2016. december 08. csütörtök

Összehangolt akció eredményeképpen lecsaptak egy drogelosztó helyként üzemelő Népszínház utcai étteremre a rendőrök. Hat afrikai férfit elfogtak, köztük egy nemzetközi körözés alatt álló személyt. A Józsefvárosi Önkormányzat az akcióban résztvevő társszervek ellenőrzése alapján felfüggesztette a vendéglátóhely működését.

Szeptember óta gyűjtötték az adatokat a józsefvárosi rendőrök a Népszínház utcai Anointed (Felkent) étteremről, amelyet kizárólag afrikai férfiak látogattak – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A VIII. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztály akciócsoportjának vezetője, Nagy Béla törzszászlós a lapnak elmondta: szeptember 21-én két nigériai férfit fogtak el, akik az étterem előtt árulták a jó minőségű marihuánát. Egyszerre három-négy adagot vittek az utcára, és ha az elfogyott, bementek a vendéglátóhelyre újabb csomagokért. A 25 éves Celestine N. és a 37 éves George U. ellen kábítószer-kereskedelem miatt eljárás indult, bírósági döntés nyomán előzetes letartóztatásba kerültek. 

A rendőrök két hónapon át nyomoztak a nigériai tulajdonú étterem ügyében. A térfigyelő kamerák felvételei beigazolták a gyanút, több törzsvendég árulta a drogot az étterem előtt, volt azonban olyan vásárló, aki bent vásárolta meg a füvet. A helyi lakosoktól is érkezett bejelentés, hangoskodás, nyitvatartási idő túllépése miatt.

A drogétteremre november 28-án csaptak le a rendőrök. A rajtaütésben részt vettek a kerületi akciócsoport tagjai, a bűnügyi technikusok, nyomozók és kutyás rendőrök, valamint a BRFK további egységei mellett a Józsefvárosi Önkormányzat, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök este rohanták le az étteremet, összesen 25 férfit igazoltattak. Néhányan menekülni próbáltak, volt, aki ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Összesen hat férfivel szemben indult eljárás, egyikük ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben. 

A helyszínen 20 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. Az étterem működését a higiéniai állapota miatt – a társszervek ellenőrzése alapján – az önkormányzat már másnap felfüggesztette 30 napra. Nagy törzszászlós a rendőrségi magazinnak úgy nyilatkozott: nyugodt Józsefvárost szeretnének, ahol a jogszabályokat betartva mindenki békésen élhet és dolgozhat. 

Fotók: Zsaru magazin

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben