Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A sport az életük része

Paralimpikonok jártak Józsefvárosban

2016. december 09. péntek

Magyarország címeres mezét viselő paralimpiai sportolók vettek részt egy közönségtalálkozón csütörtök délelőtt a Józsefvárosban található Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban. A riói olimpiát is megjárt Kézdi Réka paraúszó és Tunkel Nándor erőemelő élménybeszámolót tartottak, valamint arról is szót ejtettek, hogy milyen fontos szerepet tölt be életükben a mozgás és a versenyzés.

Horváth Gabriella, a Nem Adom Fel Cafe & Bar rendezvényszervezője elmondta, hogy a riói olimpián résztvevő két paralimpikonra méltán lehet büszke minden magyar. „Az élet számtalan lehetőséget kínál a fogyatékkal élők számára is. A sport egy olyan terület nekik, ahol bizonyíthatnak: nemcsak önmaguknak, hanem mindenkinek. A nálunk megjelent vendégek ezt erősítik” – hangsúlyozta Horváth Gabriella. 

Jobbról balra: Kézdi Réka és Tunkel Nándor paralimpikonok

Kézdi Réka paraúszó élete legnagyobb sikerét érte el a riói olimpián. „Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a kávézót, ahol bárki találkozhat fogyatékkal élő emberekkel – akár velünk is –, betekintést nyerve az életükbe. Rió már a második olimpiám volt, itt negyedik helyezést értem el 50 m pillangón, és mindössze nyolcszázad másodperccel maradtam le a dobogóról”- fűzte hozzá Kézdi Réka.

Tunkel Nándor paralimpikon szintén a kávézó vendége volt. „A mi életünk, kitartásunk is mutathat példát, jelenthet motivációt, nemcsak a fogyatékos sorstársaink számára. Nekem a sport már az életem részévé vált, ezzel kelek és ezzel fekszem” – emelte ki a bronzérmes erőemelő.

A Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban megtartott rendezvényen a paralimpikonokon kívül jelen volt még Kiss Jenő testépítő, valamint Kaszáné Stolcz Hajnalka kerekesszékes versenytáncos, aki előadta a "Hattyús lelkem" című táncát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben