Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Karácsonyi adomány a rászorulóknak

Sikeres volt a józsefvárosi rendőrkapitányság gyűjtőakciója

2016. december 09. péntek

A közelgő karácsony alkalmából idén is ajándékgyűjtést szervezett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság a nehéz körülmények között élő józsefvárosi családok megsegítésére. Az akció során 22 zsák ruhanemű és 20 csomag játék, valamint 2 doboz édesség gyűlt össze a kerületi lakosok és a kapitányság dolgozói jóvoltából. Az adományokat a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSZSZGYK) segítségével juttatják el a rendőrök a rászorulóknak.

A tavalyi hagyományteremtő akcióhoz hasonlóan idén is megszervezte karácsonyi adománygyűjtését a józsefvárosi rendőrkapitányság. A csomagokat december 8-án vitték el a rendőrök a JSZSZGYK Kőris utcai telephelyére.

Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya hangsúlyozta: tavaly gondoltak először arra, hogy adományokkal – ruhákkal, játékokkal, tanszerekkel – segítsék a nehéz sorsú józsefvárosi családokat, gyermekeket, hogy boldogabbá tegyék azok karácsonyát, akiknek ilyenkor nincs mit a fa alá tenni. Az induló évben hat doboz és négy táska telt meg adományokkal, amelyeket főként a rendőrkollégák ajánlottak fel, de már akkor is érkezett lakossági segítség.

„Idén szélesebb körben hirdettük meg az akciót, ennek köszönhetően most több mint négyszer annyi csomagot tudtunk összeállítani, amit ezúton is nagyon köszönünk azoknak, akik segítettek. Bízom benne, hogy ez a sikeres akció a rendőrség és a lakosság jó kapcsolatát is tükrözi” – tette hozzá a rendőrkapitány.   

A gyűjtést Tolnay Krisztina főtörzszászlós és Gula Brigitta rendőr őrnagy koordinálta. Tolnay Krisztina lapunknak kiemelte: összesen 22 zsák ruha, valamint 20 csomag játék, illetve 2 doboz élelmiszer, főként édesség gyűlt össze. Kurucz Tünde, a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője köszönetét fejezte ki rendőrségnek. Mint mondta, a tavalyihoz hasonlóan idén is a leginkább rászoruló gyermekek kapják meg az adományokat. Mivel ezúttal jóval több adomány gyűlt össze, ezért még több családhoz tudják eljuttatni a felajánlott csomagokat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben