Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idén is kerül játék a fa alá

Meglepetés a kerületi bölcsődéknek és óvodáknak

2016. december 14. szerda

A Józsefvárosi Önkormányzat karácsony alkalmából ebben az évben is megajándékozta a kerületi bölcsődéket és óvodákat. Az apróságok különféle készségfejlesztő játékokat kaptak, amiket Sára Botond és Sántha Péterné alpolgármesterek, és a kerület önkormányzati képviselői vittek el az intézményekbe.

Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed önkormányzati képviselője a Fecsegő-tipegők Bölcsődébe és a Pitypang Tagóvodába vitte el a játékokat. A bölcsődében a kicsik csoportonként összegyűltek az intézmény feldíszített karácsonyfája körül, ahol már várták őket az ajándékok. A Pitypang Tagóvodában szintén nagy örömmel fogadták az ovisok a meglepetést.

A Mini-Manó Bölcsődében és a Tesz-Vesz Tagóvodában Sára Botond Guzs Gyula önkormányzati képviselővel adta át a csomagokat. A Mini-Manóban a kicsik a feldíszített karácsonyfa köré gyülekeztek, majd csillogó szemmel vették át az új játékokat, amiket közös énekkel köszöntek meg. A Tesz-Vesz Tagóvodában szintén a karácsonyfa alá kerültek az ajándékok. Az ovisok énekléssel, versmondással fogadták a vendégeket.

Sára Botond hangsúlyozta: a karácsony az együttlét, az öröm, az ajándékozás időszaka, ami a gyerekeknek a legörömtelibb esemény. Az évnek ez a része a hétköznapokhoz képest emelkedettebb, meghittebb. ”Az ajándékozás a munkám egyik leghálásabb része” – fogalmazott az alpolgármester.

A Tá-Ti-Ka, a Mesepalota és a Százszorszép Tagóvodába Sántha Péterné alpolgármester látogatott el. Az alpolgármester elmondta a Tá-Ti-Ka Tagóvoda ovisainak, hogy mivel nagyon jól viselkedtek egész évben, ezért új játékokat hozott nekik, a gyerekek körében nagyon népszerű Legóval lepte meg a csoportokat. Az apróságok karácsonyi dalokkal köszönték meg az ajándékokat.

A Mesepalota Tagóvodában szintén összegyűlt valamennyi gyermek az ajándékok hírére. Az alpolgármester szép karácsonyt kívánt nekik és reményét fejezte ki, hogy örömüket lelik az új játékokban. A kis-, középső- és nagycsoportosok versekkel hálálták meg a meglepetést.

Sántha Péterné lapunknak elmondta: az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebbektől az idősekig mindenkire jusson figyelem az ünnepek előtt, egy személyes ajándék formájában is. „Nagyon szép küldetésem ezekben a napokban, hogy végiglátogatom a nevelési, oktatási intézményeket, idősklubokat, és látom a gyerekek csillogó szemét, az idősek örömét” – fogalmazott az alpolgármester.

A Hétszínvirág Tagóvodában a gyerekek énekkel, verssel és egy kézzel készített ajándékkal várták Zentai Oszkár képviselőt, aki szintén nem üres kézzel érkezett: különféle építőjátékokat adott át az ovisoknak. A képviselő elmondta, hogy Józsefváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre is: az apró, de szükséges felújítások és az Ovi-Foci pályák kialakítása mellett fontosnak tartják, hogy az ünnepek alkalmával a kicsik meglepetésben részesüljenek.

Zentai Oszkár hozzátette: hálás feladatnak tartja átadni az ajándékokat, hiszen nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor látjuk megcsillanni a gyerekek szemében az örömöt.

A Szivárvány Tagóvodában a gyerekek az adventi koszorú köré gyűltek és – mivel közeledik a negyedik vasárnap – mind a négy gyertyát meggyújtották. A csoportok énekléssel köszönték meg a játékokat, amelyeket Vörös Tamás önkormányzati képviselő nyújtott át nekik. Az ünnepségen sok szülő is részt vett a Szigony utcai intézményben.

Kaiser József a Várunk Rád Tagóvoda ovisait lepte meg és kívánt nekik boldog karácsonyt. A gyerekek vidám énekszóval fogadták a játékokat.

A Katica Tagóvodába Ferencz Orsolya látogatott el.

A gyerekek a tornateremben gyűltek össze és vették át az ajándékokat, majd minden csoportból egy-egy ovis előadott egy karácsonyi verset, éneket.

Soós György képviselő a Gyermekkert Bölcsődében vitte el a karácsonyi meglepetést a gyerekeknek. Dudás Istvánné a Napraforgó Óvodát kereste fel Sántha Péterné alpolgármesterrel együtt, a kicsik énekszóval köszönték meg a csomagokat.

Készségfejlesztő játékok a gyerekeknek

Az önkormányzat karácsony előtt minden józsefvárosi bölcsődébe és óvodába készségfejlesztő játékcsomagot juttat el. A játékok segítik a gyermekek különböző alapkészségeinek fejlődését, továbbá a térlátás és képfelismerés, a finommotorikus képességeik javítását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben