Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Karácsonyi koncert

Terézvárosban léptek fel a Deák Diák tanulói

2016. december 15. csütörtök

Hosszú évek óta a Terézvárosban található Avilai Nagy Szent Teréz Templomban adnak karácsonyi koncertet a Deák Diák Általános Iskola tanulói. A zsúfolásig megtelt helyen latin, görög, német, angol és magyar nyelven hangzottak el kánonok és más vallási énekek. A józsefvárosi diákok fellépését siker koronázta: a közönség óriási tapssal köszönte meg a magas színvonalú előadást.

Farczádi Bencze Tamás igazgató elmondta, hogy minden évben az Avilai Nagy Szent Teréz Templomban tartja meg karácsonyi koncertjét a józsefvárosi oktatási intézmény. „ Az Énekes Iskola rendszeresen fellép más adventi koncerteken, karácsonyi vásárokon is, de ez a mi igazi ünnepi koncertünk, ahol minden évfolyam megmutatja magát. A diákok már hónapokkal a koncert előtt készülnek, és nagyon várják, hiszen itt tudják igazából megmutatni a tudásukat” – hangsúlyozta az igazgató.

Mezei János, a Deák Diák Általános Iskolában működő Budapesti Énekes Iskola művészeti vezetője szerint a józsefvárosi diákok nagyon tehetségesek. „Feladatunk, hogy a tanulókat az általános zenei műveltség elsajátítása mellett kétirányú zenei tevékenységre készítsük fel: a rendszeres egyházi liturgikus szolgálatra és az erre épülő koncertezésre. Munkánk a gyerekekkel gyümölcsöző, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a ma esti, kiválóan sikerült koncert” – emelte ki a művészeti vezető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben