Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefogtak a Magdolna negyediek

Karácsonyfa díszítés és ajándékozás a Mátyás téren

2016. december 19. hétfő

A ünnep közeledte idén is összefogásra ösztönözte a Magdolna negyedben élőket. Közös karácsonyfát állítottak a Mátyás téren, amelyet december 19-én az óvodások segítségével díszített fel Sára Botond alpolgármester és Balogh István Szilveszter, a környék önkormányzati képviselője. A Koszorú és a Napsugár Tagóvodából érkező gyermekeket a Józsefvárosi Magdolna Negyedért Egyesület (JóMa csoport) ajándékkal lepte meg. A kicsik karácsonyi dalokkal köszönték meg a csomagokat.

A Magdolna negyed lakóközösségének példás összefogását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén százhúsz cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze a lakosság és a környék szervezeteinek, intézményeinek felajánlásából. Az ajándékcsomagokat a JóMa csoport kezdeményezésére gyűjtötték össze és a Koszorú valamint a Napsugár Tagóvoda gyermekeinek osztották ki. Nagy volt az izgalom, amikor a kicsik kezükbe kapták a szebbnél szebb dobozokat, amelyekbe játék és édesség is került. 

A programra Sára Botond is ajándékcsomaggal érkezett. Józsefváros alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, a közelgő karácsony az együttlét és az ajándékozás öröméről is szól, és ez talán a gyermekeket teszi a legboldogabbá.

Sára Botond hozzátette: látható egy egyre szorosabb közösségi összefogás a kerületben, ennek köszönhetően a józsefvárosi bölcsődés és óvodás gyermekeknek évről évre örömteli az ünnepe. A programot szervező Gaálné Madarász Anna, a JóMa csoport elnöke úgy fogalmazott: maguk a gyerekek jelentik számukra az igazi ajándékot, jelenlétük az év minden napján egy kis karácsonyt lop a szívükbe, értük érdemes félretenni a gondokat és közösségbe kovácsolódni.

Az ajándékcsomagok átadását követően az óvodások saját készítésű díszekkel öltöztették fel a Mátyás téren felállított karácsonyfát, amelyben Sára Botond és Balogh István Szilveszter, a környék önkormányzati képviselője is segített. A kicsik búcsúzóul karácsonyi dalokat énekeltek a résztvevőknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben