Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rangos díjak az eredményekért

A legjobb sportiskolák között a Vajda

2016. december 30. péntek

A Budapesti Diáksport Szövetség díjátadó gáláján a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola a 2015-2016. évi diákolimpiai versenyek tekintetében Budapest második legeredményesebb iskolája címet kapta.

A díjat Szabóné Szél Julianna igazgatónő és Borka Gábor testnevelő tanár, munkaközösségvezető vette át a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében rendezett gálán Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozótól, aki szeptemberben az iskola olimpiai projektnapján már ellátogatott a Vajda Péter utcába.

Az előző tanévben tízezer tanuló indult a Budapesti Diáksport Szövetség által meghirdetett diákolimpiai versenyeken. Közülük hosszú versenysorozatok után Budapestről 154 tanuló, illetve mindössze 12 általános iskola nyert országos diákolimpiai címet. A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolából 2 csapat és 12 sportoló állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ennek elismeréseként kapta meg az intézmény azt a kitüntető díjat, amelyet a Sportok Házában rendezett rangos eseményen adtak át. A csapatokat Borka Gábor és Molnár Dávid készítette fel. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben