Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hogyan látja a világ Budapestet?

Összművészeti show és kiállítás a H13-ban

2017. január 05. csütörtök

A MoMo Művészeti és Kulturális Egyesület „Személyes Budapest” című felhívására érkezett műveket mutatták be szerdán a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A pályázati kiírásra több mint 20 országból neveztek alkotásaikkal a művészek, saját megfogalmazásukban megjelenítve, hogyan látják Budapestet. A teltházas este igazi ínyencség volt a kortárs művészetet kedvelőknek.

Máthé Zsuzsa Sedah, a MoMo Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy szervezetük célja olyan művészeti közösség, illetve alkotóműhely kialakítása, fejlesztése és működtetése, amely elsősorban a magyar kortárs művészet felkarolását, ápolását és oktatását tűzi ki célul.

„A Személyes Budapest című pályázatra nevezési díj nélkül lehetett jelentkezni, és bárki megfogalmazhatta, hogy neki mit jelent szeretett fővárosunk. Több kategóriában pályázhattak: filmmel, zenével, prózával, festménnyel, fotóval, vagyis a legtöbb művészeti ágban. A legjobb művekkel és azok alkotóival ismerkedhettek meg a látogatók az este folyamán” – tette hozzá a civil szervezet vezetője. 

Bodó Krisztina egyike volt a 47 legjobbnak ítélt alkotónak. „ Az egyesülettel először a Művészetek Völgyében találkoztam, és ott hallottam a pályázati kiírásról. Gyermekkorom óta alkotok, és mindig azt vallottam, hogy az önkifejezés nem lehet szórakoztatás, itt mégis úgy érezzük a többi alkotóval együtt, hogy ezt csináljuk, ami boldoggá tesz” – fűzte hozzá Bodó Krisztina. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben