Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jelentősen csökkent a gépjárműlopások száma

A legkevesebb autót Józsefvárosból viszik el

2017. január 06. péntek

Míg tíz éve 7500, addig 2015-ben már csak 2400 gépkocsit tulajdonítottak el országosan a rendőrség adatai szerint. 2016-ról végleges statisztika még nincs, de azt már lehet tudni, hogy az első félévben 835 személygépjárművet köröztek, és a harmadik negyedévben mindössze 320 új körözést kellett kibocsátani – írja a Magyar Idők. Legkevésbé Józsefvárosban, a Belvárosban, a XXIII. kerületben és a Várkerületben van veszélyben az autónk.

A gépjárműlopás visszaszorulásának egyik oka, hogy 2014-től a Készenléti Rendőrség kiemelt felderítő főosztály vagyonvédelmi osztálya önállóan nyomoz a gépjárműbűnözők után, és a munkájuk napjainkra beérett – olvasható a cikkben. A javuló adatok a kemény hatósági fellépésnek és az azt követő büntetőjogi súlyos megtorlásnak is köszönhetők.

Fotó: autovadasz.eu

Magyarországon a gépkocsik nagy részét alkatrésznek lopják el: az eltulajdonított autók – a legkedveltebb autómárkák közt a Ford, a Volkswagen és a Toyota áll – nagy része órákon belül illegális bontókba kerül, ahol darabokra szedik, ami a felderítést is megnehezíti. 

Fotó: autovadasz.eu

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület szerint Budapesten a legtöbb autót Zuglóból és Kelenföldről viszik el. Legkevésbé Józsefvárosban, a Belvárosban, a XXIII. kerületben és a Várkerületben van veszélyben az autónk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben