Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros támogatja Budapest 2024-es pályázatát

Olimpiai médiafalu lehet a volt pályaudvar területén

2017. január 09. hétfő

Mint köztudott, a 2024-es, XXXIII. nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére a Magyar Olimpiai Bizottság is pályázatot nyújtott be. A lehetséges budapesti helyszíneket már kiválasztották, kerületünk az olimpia médiafalujának adna helyet a korábbi józsefvárosi pályaudvar területének egy részén, amely a sportrendezvényt követően családok otthonává válna. Józsefváros képviselő-testülete támogatásáról biztosította az olimpiai pályázatot és a médiafalu létrehozását.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a képviselő-testület december végi ülésén kiemelte: az olimpia lehetőséget adna arra, hogy a tervezett beruházásokon túl Budapest olyan forrásokhoz is hozzájusson, amelyekből a sportrendezvényt követően értékként itt maradó fejlesztések történhetnek a fővárosi lakosok javát szolgálva. 

Az olimpia megrendezésének gondolata már számos alkalommal felmerült hazánkban, Budapest többször jelentkezett a házigazda szerepére, ám mindezidáig sikertelenül. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformprogramja, az Agenda 2020 – amely gazdaságos olimpiákat képzel el a jövőben – azonban most nagyobb esélyt kínál arra, hogy fővárosunk sikeresen pályázzon a legnépszerűbb nemzetközi sportesemény 2024-es megrendezésére. 

Az olimpiához kapcsolódó budapesti helyszínek kijelölése már megtörtént. A kiválasztás fő szempontjai szerint a helyszínek a főváros már meglévő fejlesztési terveihez is igazodnak és a rendezvényt követően is hasznosíthatóak lesznek. Kerületünkben a korábbi józsefvárosi pályaudvar területének egy részén olimpiai médiafalu kapna helyet. Itt 3500 személyt szállásolnának el, a későbbiekben pedig mintegy ezer családnak lehet új otthona. Józsefváros képviselő-testülete december 20-ai ülésén támogatásáról biztosította az olimpiai pályázatot, és azon belül a médiafalu kialakítását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben