Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Alvó betegtől lopott egy férfi

Elfogták a rendőrök a kórházi tolvajt

2017. január 09. hétfő

Egy józsefvárosi kórházban értékek után kutatott egy férfi január 4-én. Az egyik kórteremben egy alvó férfit talált, akinek ellopta a pénztárcáját és a mobiltelefonját. A kiérkező rendőrök elfogták a tolvajt, akinek előzetes letartóztatását a bíróság már el is rendelte. A fotó illusztráció.

Feltehetően azzal a szándékkal ment be január 4-én egy kórházba egy 38 éves férfi, hogy ott a kiszolgáltatott állapotban lévő betegektől lopjon – olvasható a police.hu oldalon. A férfi az egyik kórteremben észrevette, hogy egy 82 éves alvó beteg az éjjeli szekrényén hagyta a mobiltelefonját és a pénztárcáját a benne lévő pénzzel együtt. Amikor elvette az értékeket, az idős férfi felébredt és kérdőre vonta a tolvajt, aki sietve elhagyta a kórtermet. A kórház dolgozói az osztály kijáratánál feltartóztatták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a gyanúsítottat, akit kihallgattak és őrizetbe vettek. 

A férfivel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás gyanúja miatt nyomozást indított. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság január 6-án elrendelt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben