Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kicsik és nagyok egyaránt korcsolyáznak

Sokan látogatják a Horváth Mihály téri jégpályát

2017. január 10. kedd

Töretlenül tartja népszerűségét a novemberben Józsefváros főterén felállított jégpálya. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen kijárnak a Horváth Mihály térre korcsolyázni. A pálya az elmúlt hetekben a családok találkozóhelyévé nőtte ki magát, valamint iskolai csoportoknak biztosított alternatív testnevelési, mozgási lehetőséget. A megnyitás ideje, azaz november 27-e óta több mint hétezren léptek a jegére.

A pályát a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából minden kerületi lakos ingyen használhatja november óta, ami sokaknak elegendő motiváció volt, hogy télen, a szabadban is mozogjanak egy kicsit. A pályát üzemeltető egyik szakembertől megtudtuk: átlagosan naponta kétszáz-kétszázötvenen látogatnak ki. Lakatos György elmondta: az eddigi évekhez képest újdonság volt, hogy turisták is felkeresték a pályát egy kis csúszkálásra.

Az iskolákból szervezetten érkeznek a pályára a diákok hétköznap délelőttönként. A kerület szinte valamennyi iskolájából kilátogattak már a Horváth Mihály téri jégre. Hétvégeken viszont a családok veszik birtokba a pályát, ilyenkor szombaton a koraesti órákban a legnépszerűbb a korcsolyázás.

A jégpálya közösségi tér jellegét még inkább erősítette, hogy számos programot is szerveztek ide: kézműves foglalkozások, bábelőadás és koncertek színesítették a főtéri programokat, ugyanakkor itt gyújtották meg a kerület adventi gyertyáit is. 

A Józsefvárosi jégpálya naponta 8.00-20.00 óra között látgatható egészen február 5-ig. Használata a kerületi lakosoknak ingyenes, máshonnan érkezőknek 140 cm alatt 400 forint, felette 600 forint. A helyszínen korcsolya bérlésére is van lehetőség. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben