Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az egyik elkövetőt elfogták, a másikat keresik

Közterület-felügyelőket bántalmaztak a Golgota téren

2017. január 16. hétfő

Egy szabálytalan teherautóssal szemben intézkedtek a józsefvárosi közterület-felügyelők a Golgota téren. Az eset során a vietnami sofőr és két társa dulakodni kezdett, majd ketten bántalmazták a munkájukat végző közterület-felügyelőket. Az egyik elkövetőt a helyszínen elfogták, társát még keresik a rendőrök.

A közterület-felügyelők január 15-én, kora délután azért állítottak meg egy tehergépkocsit a Golgota téren, mert a vezetője a kötelező haladási irányt nem tartotta be – olvasható a rendőrség honlapján. A helyszíni bírság kiszabása során a vietnámi sofőr elfutott, majd rövid időn belül visszatért a főnökével. Amikor meglátták, hogy időközben kerékbilincset szereltek fel az autóra, vitatkozni, majd dulakodni kezdtek a közterület-felügyelőkkel. Eközben egy harmadik – eddig ismeretlen – társuk is megjelent a helyszínen, aki egy fémcsővel megfenyegette a közterület-felügyelőket. A vascsövet a földre dobta, majd kétszer megütötte az egyik közterület-felügyelőt és elmenekült a helyszínről. Az eldobott fémcsövet azonban felvette az egyik vietnámi férfi és ráütött vele a másik közterület-felügyelő kezére. 

A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a verekedő vietnámi férfit, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak nyomozást. A rendőrség indítványozza a férfi előzetes letartóztatását, az ismeretlen társát továbbra is keresik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben