Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati elismerés a szakszerű munkáért

Kiválóan helytálltak a józsefvárosi közterület-felügyelők

2017. január 17. kedd

Ahogyan arról Sára Botond alpolgármester hivatalos közösségi oldalán beszámolt, az önkormányzat ma köszönetet mondott munkájáért és helytállásáért Patkoló Norbert és Duka Róbert közterület-felügyelőknek, akiket vasárnap szolgálatteljesítés közben támadtak meg Józsefvárosban.

Január 15-én a Golgota téren intézkedés közben támadtak meg két közterület-felügyelőt. A támadás során vascsövet is használó személyekkel szemben a két közterület-felügyelő – egymást is védve – jogszerűen intézkedett mindaddig, amíg a rendőrök kiérkeztek a helyszínre. Az egyik elkövetőt a helyszínen elfogták, társát még keresik.

Sára Botond közösségi oldalán úgy fogalmazott: ”Kizárólag a két felügyelő határozott, végsőkig kitartó és szakszerű fellépésének köszönhető, hogy a támadót végül elfogták a rendőrök. A közterület-felügyelők nagyban hozzájárulnak Józsefváros rendjének és biztonságának fenntartásához. Ma köszönetet mondtunk a két megtámadott felügyelőnek áldozatos munkájukért, tisztes helytállásukért, és mielőbbi gyógyulást kívántunk nekik kisebb sérüléseikből.”

A közterület-felügyelők éppen az ilyen és ehhez hasonló nehéz helyzetek könnyebb és szakszerű kezelése érdekében szeptember óta rendszeresen részt vesznek intézkedéstaktikai továbbképzéseken.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben