Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fűtött sátor és forró tea a rászorulóknak

Életmentő Pont a Dankó utcában

2017. január 18. szerda

Évek óta nem volt ilyen hideg Budapesten, és úgy tűnik, a mínuszok még maradnak egy ideig. A rászorulókat a Józsefvárosi Önkormányzat által – önként vállalt feladatként – működtetett Életmentő Pont várja a Dankó utca 18. szám alatt. Az éjjeli melegedőn fűtött helyiség és meleg ital fogadja az oda betérőket. A józsefvárosi közterület-felügyelők és a kerületi polgárőrök pedig a járőrözéseik alkalmával ezekben a napokban kiemelten figyelnek a krízishelyzetben lévőkre.

A rászorulók minden nap, este 8 és reggel 6 óra között vehetik igénybe az Életmentő Pont szolgáltatásait február 28-áig, amely időpont az időjárás függvényében meghosszabbítható. Mint azt Ács Péter, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője elmondta, a zord időjárás beköszönte óta átlagosan 6-10 rászoruló tölti az Életmentő Pont fűtött sátrában az éjszakát. Ezen felül, azoknak a kerületi polgároknak, akiknél a fűtési szolgáltatás nem megfelelő, igénylés esetén az önkormányzat olajradiátort és fűtőberendezéseket is biztosít. 

A hideg időben a józsefvárosi polgárőrök elsődleges feladata a közterületen életvitelszerűen tartózkodó személyek védelme. Járőrözéseik alkalmával, ha olyan utcán rekedt emberrel találkoznak, aki segítségre szorul, meleg helyre irányítják, vagy mentőt hívnak hozzá - tudtuk meg Kaiser Józseftől, a kerületi polgárőrök vezetőjétől. Hasonlóképpen járnak el a Józsefvárosi Közterület-felügyelet munkatársai is, emellett felkeresik azokat a rejtett helyeket – üres telkeket – is, ahol tudomásuk szerint hajléktalanok élnek, és a kihűlés kockázata fennáll – mondta el lapunknak Bajusz Ferenc.

A józsefvárosi közterület-felügyelők vezetője felhívja a lakosok figyelmét az ingyenesen hívható 06 80 204 618-as zöld számukra is, amelyen bárki jelezhet, ha a kihűlés veszélye által fenyegetett személlyel találkozik.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben