Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyermekek a közlekedésbiztonságról

Óvodások rajzait díjazták a józsefvárosi rendőrkapitányságon

2017. január 20. péntek

A VIII. kerületi Rendőrkapitányság második alkalommal meghirdetett gyermekrajzpályázatán január 20-án a kerületi óvodások munkáit díjazták. A „Közlekedj szabályosan” című pályázatban a közlekedésbiztonságra helyezték a hangsúlyt, éppen ezért a díjazott pályaművek fő témája az úttesten való biztonságos átkelés, a biztonsági öv használata valamint a vasúti jelzőlámpás átkelő voltak. Az első három helyezett mellett két különdíjat is kiosztottak. A jutalmakat Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya adta át.

A díjátadóra öt kisgyermek és megannyi büszke kísérő – szülők, nagyszülők, és óvó nénik – érkezett a Víg utcai Rendőrkapitányságra.

A gyermekeket Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya köszöntötte. Az óvodásokkal való beszélgetés során kiderült, hogy a legtöbben rendőrök szeretnének lenni. Molnár Gábor ennek megfelelően örömmel nyugtázta, hogy a jövő generáció is kitermeli a megfelelő számú utánpótlást. Mint mondta: gyönyörű rajzok születtek, reméli, hogy legközelebb is legalább ilyen sokan részt vesznek a rajzpályázaton. Ezt követően sor került a díjak átadására. 

Különdíjat kaptak Kónya Dániel Kevin, a Csodasziget Tagóvoda és Ötvös Sára, a Katica Tagóvoda óvodásai. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Benzsay Álmos Lajos léphetett fel, aki a Szivárvány Tagóvodából érkezett, a második helyezett a Gyerek-Virág Tagóvodába járó Szanyi Csanád lett, míg a legjobbnak Csata Bence, a Százszorszép Tagóvoda óvodásának rajzát tartotta a zsűri.

A díjazottak Molnár Gábortól vehették át az íróeszközzel, játékkal, láthatósági mellénnyel, karkötővel és írószerrel megrakott túrahátizsákokat, az első helyezett pedig fődíjként egy bukósisakot is kapott. A bekeretezett rajzok – az iskolásokéhoz hasonlóan – a rendőrkapitányság folyosóinak falait díszítik. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben