Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játékos feladatokkal várták a gyerekeket

A magyar kultúra napja a Kesztyűgyárban

2017. január 23. hétfő

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát, 1989 óta ezen a napon ünnepeljük A magyar kultúra napját. A Kesztyűgyár Közösségi Házban ebből az alkalomból a magyar kultúrához kapcsolódó feladatokkal várták a gyerekeket.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy programjaikkal rendszeresen megemlékeznek a jeles napokról. „Minden pénteken izgalmas és játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket, és gyakran kötjük ezeket a programokat bizonyos ünnepekhez, alkalmakhoz. Szerettük volna a magyar kultúra szellemiségét átadni a gyerekeknek, ezzel is erősítve a nemzeti öntudatukat. Volt zenei program és mese-felismerés, a magyar térképnél különböző hungarikumokat kellett elhelyezni, és az irodalmi-történelmi totó is nagyon népszerű volt a gyermekek körében” – emelte ki Varga Zita. 

A 11 éves Nagy Károly Dávid fél éve jár rendszeresen a Kesztyűgyár Közösségi Házba. „Nagyon szeretek idejönni, mindig más-más játékokkal, feladatokkal kedveskednek nekünk a szervezők. Sok új dolgot tanultam ma itt, amit az iskolában, akár a történelem vagy az irodalom órákon is tudok hasznosítani” – tette hozzá fiatal fiú. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben