Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ifjúsági előadás józsefvárosi diákoknak

A Lakatosban elevenedett meg Ady és Petőfi

2017. január 31. kedd

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban rendhagyó irodalomóra keretében elevenedett meg a több szálon Józsefvároshoz is kötődő Ady Endre és Petőfi Sándor alakja. Az interaktív előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérelte meg közelebb hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömüket és bánatukat.

Pocsuvalszki Aliz, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára szerint fontos, hogy a diákok ne csak a száraz tényeken alapuló tankönyvek alapján ismerjenek meg egy-egy jelentős irodalmi személyt. „A diákok óriási örömmel fogadták a színészeket, és az előadást, amely emberibbé tette számukra a tankönyvekből megismert Adyt és Petőfit. A színészek hamarosan ismét ellátogatnak majd az iskolánkba egy újabb rendhagyó irodalomóra keretében” – tette hozzá a pedagógus.

„Gyakran találkozni azzal az általános vélekedéssel a diákok körében, hogy mindenki, aki a tankönyvekben szerepel, csak jó tulajdonságokkal rendelkezett, egy hős volt. Pedig az ő életük is tele volt gonddal, bajjal, drámával. Ahhoz, hogy egy irodalmi mű, vers, regény igazán meg tudjon érinteni, le kell tudni bontani ezt a falat múlt és jelen között” – emelte ki Katona László, a Nézőművészet Kft. színésze.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben