Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közkedvelt volt a jégpálya

Tízezren korcsolyáztak a kerület főterén

2017. február 06. hétfő

Február 5-én, vasárnap bezárta kapuit a Józsefvárosi Jégpálya. A Horváth Mihály téren felállított korcsolyapályára gyerekek és felnőttek, iskolások, családok egyaránt szívesen jártak ki, az iskolai csoportoknak pedig alternatív testnevelési lehetőséget biztosított hétköznap délelőttönként. A bő két hónapos működése alatt tízezren csúszkáltak a kerület főterén.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a télen is valódi jégen korcsolyázhattak a téli sportok kedvelői Józsefvárosban. A tavalyinál nagyobb méretű, 375 négyzetméteres pályát a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából minden kerületi lakos ingyen használhatta november végétől február elejéig. Számos család igénybe is vette a lehetőséget: a bő két hónap alatt mintegy tízezren fordultak meg a jégen.

A pályát üzemeltető egyik szakembertől megtudtuk: átlagosan naponta kétszáz-kétszázötvenen látogattak ki. Lakatos György arról is beszélt: ideális helyszínen sikerült felépíteni a pályát, hiszen a tér elhelyezkedése miatt nem süti a nap, így akár 10 fok körüli hőmérsékleten is biztonságos a jég. „Nagyon megkedvelték a kerületi lakók a pályát, folyamatosan voltak visszajáró vendégeink. Sokan keresték a korcsolyaoktatást is, ez a szolgáltatás is népszerű volt” – mondta Lakatos György.

Az oktatási intézményekből szervezetten érkeztek korcsolyázni a diákok hétköznap délelőttönként. A kerület szinte valamennyi iskolájából jártak ki tanulók a Horváth Mihály téri jégre. Ott jártunkkor a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjai csúszkáltak.

„Jó lehetőségnek tartjuk ezt a jégpályát, hiszen sok diákunknak nincs lehetősége máshova elmenni, itt ingyen korcsolyázhattak. A felső tagozatos és a gimnáziumi osztályokkal hetente jártunk a pályára” – mesélte lapunknak Dessewffy Ágnes, a Lakatos iskola testnevelő tanára. 

Az adventi időszakban valódi közösségi térként funkcionált a jégpálya, számos ünnepi programot szerveztek a térre: kézműves foglalkozások, gyermekelőadások, koncertek színesítették a hétvégéket, és itt gyújtották meg a kerület adventi gyertyáit is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben